Andrei Mihai, fundașul dreapta cu apetit ofensiv

Andrei Mihai, fundașul dreapta cu apetit ofensiv
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Unirea Braniștea are în componența lotului un talentat jucător pentru postul de fundaș dreapta, în persoana lui Andrei Mihai (22 de ani), ce pare pregătit ca din vară să facă pasul către un eșalon superior.

Fotbalul gălățean are în cadrul Ligii a III-a două echipe de la nivelul județului, Unirea Braniștea și Sporting Liești. Ambele au avut parcursuri apreciabile în sezonul de toamnă, iar acum se pregătesc de asaltul final pentru calificarea în play-off.

Dintre remarcații de la nivelul Ligii a III-a iese în relief Andrei Mihai – un fundaș dreapta gălățean crescut la Oțelul, dar trecut apoi cu un lot întreg de jucători la SJ Vaslui. Mihai joacă acum pentru Unirea Braniștea, echipă din seria a doua din Liga a III-a.

Dincolo de aspectele ce țin strict de partea defensivă a postului de fundaș dreapta, cu care s-a achitat extrem de bine, Andrei Mihai a reușit să iasă în evidență cu cifre remarcabile pentru faza ofensivă.

A contribuit la 11 goluri ale echipei

Deși este fundaș dreapta, Andrei Mihai a contribuit la 11 goluri din cele 26 ale celor de la Braniștea. A marcat de cinci ori (un hattrick cu Șuțești, un gol cu liderul Metalul Buzău și un alt gol în derbiul cu Sporting Liești), a oferit două pase de gol și a obținut patru lovituri de la 11 metri. Cifrele sale vorbesc de la sine despre calitatea ofensivă a unui fundaș dreapta, fiind de-a dreptul impresionante chiar și pentru nivelul Ligii a III-a.

A fost integralist până acum la toate meciurile, fiind un om de bază în echipa lui Ionuț Niculcea.

Este unul dintre cei mai constanți și serioși jucători cu care am lucrat. E un bun apărător, dar poate juca în bandă și ca mijlocaș la fel de bine. Este și marcator, simte bine poarta și creează constant pericol la poarta adversă. Un jucător cu un caracter de nota 10, care, cu siguranță, merită să joace și la un nivel mai sus”, ne-a spus antrenorul Ionuț Niculcea despre elevul său.

Poreclit Nicoliță, dar este fan Cancelo

Încă de când era copil a primit porecla Nicoliță, pe care o poartă și astăzi în sânul echipei. A primit apelativul pentru capacitatea sa la efort, aspect pentru care era recunoscut și fostul internațional ce a jucat la St. Etienne și Nantes în Franța, dar și la Steaua, Poli Timișoara și Viitorul, în România. Totuși, din fotbalul mare, Andrei Mihai îi monitorizează evoluțiile lui Joao Cancelo (Barcelona), pentru a deprinde cât mai mult de la un jucător de cel mai înalt nivel de pe postul său.

Andrei Mihai a declarat că secretul evoluțiilor sale foarte bune constă în faptul că s-a integrat foarte bine în echipă

 Mă simt foarte bine aici (n.n. - la Unirea Braniștea), m-am adaptat rapid, am fost primit bine de colegi și de staff încă de la început, iar pe parcurs lucrurile au mers în continuare din ce în ce mai bine”.

Referitor la ceea ce urmează în cariera sa, Mihai n-a ascuns faptul că își dorește să treacă la un nivel superior ca eșalon fotbalistic.

În primul rând, îmi doresc să fiu sănătos, să nu am parte de accidentări. Îmi doresc să ajung cât mai sus posibil, de ce nu?, să fac pasul în ligile superioare. Totul depinde doar de mine, să fiu serios în continuare și focusat pe ceea ce vreau să fac”, a adăugat fundașul-golgheter.

Andrei Mihai va continua să joace la Unirea Braniștea pentru partea a doua a sezonului 2023-2024, dar ar putea să devină o soluție pentru cluburile din Liga I și Liga a II-a din sezonul următor.

Citit 3691 ori Ultima modificare Miercuri, 21 Februarie 2024 08:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.