Cale liberă către cupele europene pentru Oțelul

Cale liberă către cupele europene pentru Oțelul
Evaluaţi acest articol
(33 voturi)

Un paradox al problemelor legate de licențiere sau organizarea cluburilor ar putea face ca echipa gălățeană să aibă cale liberă spre barajul de Conference League

Una din mizele importante din play-out, în afară de evitarea retrogradării directe sau a celor două locuri de baraj pentru menținerea în Superligă, este cea a locurilor de baraj pentru calificarea în Conference League. Astfel, locurile 7 și 8 de la finele sezonului de play-out vor disputa un meci direct, pe terenul echipei mai bine clasate, pentru ca învingătoarea să dispute ulterior un alt joc de baraj, acasă la formația de pe locul 3 din play-off.

În lupta pentru aceste locuri s-ar afla, în mod principal, "U" Cluj, UTA, FC Hermannstadt, Petrolul și Oțelul, primele cinci clasate actualmente din play-out. Sibienii ies din calcule din start, pentru că se află încă în insolvență ca formă de reorganizare - ceea ce nu le permite participarea în cupele europene. Mai mult, conform informațiilor venite din presa centrală, UTA nu și-ar fi depus dosarul de licențiere pentru a putea participa în cupele europene în sezonul următor, iar la Petrolul sunt mari probleme financiare ce împiedică formația prahoveană să obțină licența. Astfel, s-ar putea crea cale liberă pentru "U" Cluj și Oțelul pentru a disputa meciul direct de calificare în barajul de Conference League.

Pentru a putea fi în această postură, este necesar ca, la rândul său, gruparea gălățeană să treacă cu brio peste procesul de licențiere. Iar în plan sportiv, doar să mențină avansul față de echipele aflate deja în spatele său în clasament.

De altfel, Dorinel Munteanu anunța la startul fazei de play-out că dorește o clasare pe locurile 7-8, pentru a prinde barajul de Conference League. "Am ratat faza de play-off, dar asta nu face decât să ne ambiționeze și mai tare. Ne propunem ca obiectiv pentru play-out să terminăm pe locul 7 sau 8, ca să putem să jucăm baraj pentru cupele europene. Dacă mă uit la jocul echipei noastre, cu siguranță că Oțelul ar fi meritat mai multe puncte până acum. Dar așa este la fotbal și trebuie să ne adaptăm pentru ceea ce urmează", a spus Munteanu.

Din "Cupa României", către Europa League

O altă șansă pe care o are Oțelul din punct de vedere sportiv, ca să ajungă într-o cupă europeană, este legată de "Cupa României". Gălățenii se află în faza sferturilor de finală, unde vor juca meci eliminatoriu cu CSU Craiova, pe Stadionul "Ion Oblemenco", pe 4 aprilie. În cazul în care trece de formația olteană, Oțelul ar da, în semifinale, peste învingătoarea dintre "U" Cluj și FC Hermannstadt, cu meci eliminatoriu la Galați. Câștigătoarea "Cupei României" va avea dreptul de a participa în Europa League, competiție superioară față de Conference League, de unde s-ar obține mai multe beneficii financiare.

Citit 15296 ori Ultima modificare Joi, 21 Martie 2024 18:08

3 comentarii

  • postat de Mario
    Joi, 21 Martie 2024 19:18
    89.137.136.***
    Andreas Chirițoiu,jucator care a fost la noi,a reușit să de a 3 goluri,într un amical cu Dinamo,Rusevici n a dat niciunul,de când a venit,deci nu poți să nu ți pui întrebarea,de ce a renunțat Munteanu la Chirițoiu și l a adus pe Rusevici,având l și pe Carjan în lot,un mare mister...
    6
    8
  • postat de Fan Danubius
    Joi, 21 Martie 2024 15:11
    213.233.114.***
    Singura echipă din acest angrenaj pe care nu am putut să o învingem încă este Hermannstadt.
    Dacă Dorinel reușește să găsească o tactică mai bună decât cea a lui Măldărușanu, atunci o să ajungem departe!
    5
    23
  • postat de Omu Păianghen
    Joi, 21 Martie 2024 12:55
    5.13.174.***
    Hai să tragem tare poate câștigăm Cupa României
    6
    35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.