Sezon de succes pentru baschetbaliştii CSM Galați

Sezon de succes pentru baschetbaliştii CSM Galați
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Cel mai greu sezon din istoria Ligii Naționale de baschet masculin a însemnat o reală provocare pentru CSM Galați, formație ale cărei perspective nu erau dintre cele mai favorabile. Cu spectrul retrogradării la capătul sezonului, gălățenii au avut o prestație deloc încurajatoare în campionatul regulat, încheind pe locul 17 (penultimul).

Seria din play-out a regăsit-o însă pe CSM Galați într-o formă foarte bună, prea puțin anticipată de specialiști. Gălățenii au încheiat favorabil meciurile cu CSM Tg. Jiu, 3-1 la general, după ce miercuri seară, la Galați, a fost 91-80. Al patrulea meci al seriei a avut echipa gorjeană la conducere aproape toată durata primelor trei sferturi. În ultimul act, cu point-guardul Jan Razdevsek, plus românii Andrei Calenic și Marius Ciolăuș în mare formă, CSM Galați s-a desprins și a făcut posibil ca întreg sezonul să fie salvat.

Ciotlăuș a fost cel mai bun marcator al echipei, cu 18 puncte, urmat de Johnson (15), Calenic (13), Nelson (13), Planutis (11), Tate (11), Razdevsek (10), Răducan, Gherman. Pe foaia de joc au mai fost Boghean, Berca și Păduraru.

"Felicit toată echipa, felicit tot stafful tehnic și pe toți cei implicați, pentru că am reușit să trecem cu brio peste cel mai dificil sezon. Acum ne putem bucura cu adevărat, iar povestea baschetului la Galați continuă la cel mai înalt nivel", a spus Alex Stanciu, șeful secției de baschet, la finalul meciului.

Bucuros de reușită a fost și antrenorul Florin Nini, care a resimțit pe propria piele un sezon aparte. "A fost cel mai greu sezon, din toate punctele de vedere, din întreaga mea carieră. Nici nu am puterea să mă bucur în aceste momente, după atâta efort depus și atâtea sacrificii ale întregii echipe. Ne dorim să încheiem sezonul acum cât mai bine, pentru că vor mai fi meciuri în care trebuie să arătăm un nivel cel puțin la fel de bun", a spus Nini.

Pentru CSM Galați urmează meciurile din grupa 11-14, unde va juca mai întâi cu învingătoarea dintre CS Vâlcea și CSM Focșani (2-2, la general). Pe culoarul celălalt se vor întâlni SCMU Craiova și SCM Timișoara. În următoarele două serii se va juca pe sistemul cel mai bun din trei meciuri.

Citit 838 ori Ultima modificare Joi, 18 Aprilie 2024 15:42

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro