Baschetbalist sloven de la CSM, devenit fan al Oțelului

Baschetbalist sloven de la CSM, devenit fan al Oțelului
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Jan Razdevsek, unul dintre cei mai importanți jucători de baschet de la CSM Galați, a ajuns să țină cu echipa de fotbal Oțelul odată cu transferul său în orașul nostru din urmă cu opt luni.

Sportul trece granițe de toate felurile, iar un astfel de exemplu ne este dat de atașamentul baschetbalistului Jan Razdevsek (24 ani) pentru Oțelul, slovenul devenind fan al echipei pregătite de Dorinel Munteanu. Din țara sa natală este fanul echipei naționale la fotbal, în principal, unde se bazează pe Sesko și Oblak pentru participarea la Campionatul European din vară. Dintre echipele de club, simpatizează cu Olimpia Ljubljana.

După ce a urmărit cu mult interes evoluția echipei roș-alb-albastre pe parcursul sezonului, programul echipei sale i-a permis să participe chiar pe stadion la meciul cu Universitatea Cluj, din semifinalele ”Cupei României”. Razdevsek a fost martorul unei atmosfere deosebite pe stadion, pe care își dorește să o trăiască și la meciurile de baschet ale echipei sale. La calificarea în finala Cupei a luat parte, din tribună, și Marius Ciotlăuș, căpitanul echipei de baschet.

"Am reușit, în sfârșit, să am șansa de a vedea pe viu un meci pe Stadionul ”Oțelul”. Din cauza programului încărcat cu echipa de baschet, n-am avut această posibilitate. Am fost foarte impresionat de energia cu care fanii își susțin echipa locală. Și, bineînțeles, am fost foarte încântat de victoria dramatică pentru Oțelul", ne-a spus Jan Razdevsek, care se gândește să rămână în România pentru cel puțin încă un an după încheierea actualului sezon baschetbalistic.

Jucătorul cu numărul 44 din echipa de baschet a CSM Galați, care evoluează pe post de point-guard (un fel de Cisotti al baschetului gălățean), a fost unul dintre cei mai buni din lot pe parcursul sezonului, iar contribuția sa a fost la cel mai înalt nivel în meciul decisiv pentru salvarea de la retrogradare, cu CSM Tg. Jiu.

De altfel, nu doar baschetbaliștii asistă la meciurile de fotbal ale Oțelului, ci și fotbaliști de la gruparea roș-alb-albastră s-au aflat deseori în tribune la meciurile de baschet ale CSM Galați. Cisotti, Cîrjan sau Neagu au fost în mai multe rânduri la Sala Sporturilor ”Dunărea” pentru astfel de evenimente, iar un fan de baschet din lotul Oțelului este și portarul Dur-Bozoancă.

CSM Galați, serie de trei meciuri cu CS Vâlcea

După ce a reușit să treacă în faza de play-out a Ligii Naționale de baschet masculin de CSM Tg. Jiu, cu momente dramatice pe parcursul celor patru meciuri (3-1 la general pentru gălățeni), Jan Razdevsek și compania vor avea de jucat acum în grupa pentru locurile 11-14. Primul adversar va fi CS Vâlcea (3-2 la general cu CSM Focșani), cu care se va juca în sistemul de cel mai bun din trei partide. Prima întâlnire are loc miercuri, la Rm. Vâlcea, iar al doilea meci se va disputa la Galați,  duminică seară (28 aprilie). Tot atunci, dar la prânz, va avea loc și meciul Oțelului cu FC Hermannstadt, în Superliga de fotbal.

Citit 2175 ori Ultima modificare Luni, 22 Aprilie 2024 17:27

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro