United Galați, gata de finala cu Timișoara

United Galați, gata de finala cu Timișoara
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Goana după trofee a sportului gălățean în acest final de sezon se bazează și pe capacitatea campionilor en-titre de la United de a-și păstra trofeul

United Galați este o grupare constantă în privința performanțelor din futsal. Ultima ispravă este calificarea în finala Ligii I, de pe primul loc, după ce a câștigat ultimele trei ediții de campionat. De altfel, gălățenii ce reprezintă clubul fondat în urmă cu 20 de ani se află la a șaptea finală la rând. Adversarul din acest nou examen este CFR Timișoara, o formație cu un buget superior.

Faptul că nu va fi ușor cu timișorenii reiese și din ultimele două confruntări directe, cele din play-off, în care oponenții lui United au avut câștig de cauză. A fost 3-2 la Galați, respectiv 7-5 la Timișoara. 

“Timișoara are o echipă foarte bună, am jucat deja de mai multe ori contra lor. Ultima oară am pierdut cu 5-7 la ei, chiar dacă am avut mulți absenți atunci, dar e clar ca va fi un adversar redutabil. Nu ne va fi ușor, dar suntem pregătiți să câștigăm”, a spus Andrei Crăciun, unul dintre cei mai importanți jucători de la United.

 Finala pornește duminică 

 United Galați - CFR Timișoara, finala campionatului Ligii I de futsal, se joacă în sistemul de cel mai bun din cinci partide. Astfel, grație clasării favorabile de la capătul sezonului, United va beneficia de avantajul de a disputa trei meciuri pe teren propriu, dacă va fi cazul. 

Primele două dispute sunt programate duminică, 12 mai, de la ora 18,00, respectiv luni, 13 mai, ora 17,00, ambele la Sala Sporturilor ”Dunărea”. 

Antrenorul-jucător Florin Ignat mizează pe aportul publicului, ca factor decisiv pentru câștigarea unui nou titlu de campioni.

“Important e că am reușit să câștigăm grupa de play-off, am reușit să ne menținem pe locul 1. Asta îți creează un avantaj în cazul în care sunt cinci meciuri. Ne pregătim pentru această finală și trebuie să luăm fiecare meci pe rând. Sperăm din tot sufletul ca la meciurile pe care le vom juca acasă să avem sală plină, să fie suporterii alături de noi cum au fost la fiecare finală”, a spus Ignat.

După cele două partide de la Galați, finala se va muta cu alte două jocuri la Timișoara. Iar în caz de egalitate ca număr de victorii după primele patru partide, jocul decisiv va avea loc la Galați, la Sala Sporturilor ”Dunărea”.

Citit 1072 ori Ultima modificare Vineri, 10 Mai 2024 11:16

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro