Anunțul lui Dorinel Munteanu pentru sezonul următor: Oțelul își propune un buget mai mare

Anunțul lui Dorinel Munteanu pentru sezonul următor: Oțelul își propune un buget mai mare
Evaluaţi acest articol
(49 voturi)

Gruparea gălățeană a încheiat sezonul competițional 2023-2024 cu brio, date fiind premisele de la care s-a pornit.

Oțelul a încheiat sezonul pe locul 8, deși pornea cu prima șansă la retrogradare, conform specialiștilor. Parcursul a fost unul mai mult decât onorant, în care a învins cu 2-0 pe terenul campioanei FCSB, n-a pierdut în două partide cu vicecampioana CFR Cluj (0-0 și 2-2), ori că a terminat peste echipe cu bugete mult mai mari. Dinamo, de exemplu, ocupantă a unui loc de baraj obținut cu greu în ultima etapă, cu salariile a cinci jucători acoperă întreaga sumă pe care o virează Oțelul lunar jucătorilor săi.

Aici a intervenit măiestria lui Dorinel Munteanu de a pregăti echipa foarte bine din punct de vedere fizic, de a crește nivelul de joc de la meci la meci din punct de vedere tehnico-tactic, dar ar fi fost necesar un nucleu mai valoros de jucători pentru a performa cu adevărat. Ori de puțină șansă, pentru că și în aceste condiții s-a ajuns în finala ”Cupei României”, pierdută după multe ghinioane în meciul cu Corvinul, la loviturile de departajare.

Dorinel Munteanu, antrenorul echipei, s-a declarat mulțumit la finele sezonului pentru parcursul general al Oțelului, cu toate că și-ar fi dorit ca echipa sa să fructifice una din cele două șanse avute pentru calificarea într-o cupă europeană. Nu știu dacă unii mă consideră nebun, dar, după acest ciclu de trei ani de zile în care echipa a avut un progres evident, pot să spun că sunt foarte mulțumit. Vreau să-mi felicit jucătorii pentru acești trei ani minunați pentru fotbalul gălățean, vreau să felicit suporterii -  mulțumiți, dar și pe cei nemulțumiți. O echipă nu se construiește într-o săptămână, două sau trei, a spus Munti.

Se așteaptă un buget mai mare

Strict necesar pentru sezonul următor, pentru a crește nivelul rezultatelor și chiar pentru a-l menține pe cel impus după prima ediție de Liga I, pentru Oțelul va fi un buget mai mare față de cel avut până acum. Acest apel l-a făcut și Dorinel Munteanu, la conferința de presă de după meciul cu ”U” Cluj.

Trebuie să fie oamenii lângă noi, să avem un sprijin financiar. Au fost foarte multe probleme la club, dar nu e momentul să mă vait, ci trebuie să ne bucurăm, pentru că am fost puțin mai buni decât Botoșani, Dinamo, Craiova și Voluntari. Nu ne-a dat nimeni nicio șansă, dar uite că am reușit ceva. Este clar că unora li se termină contractul, la alții trebuie să renunțăm, pentru că nu au dat randamentul așteptat. Cu unii o să continuăm. Să nu vă gândiți că voi avea buget de 10-15 milioane de euro. Eu sper să am buget puțin mai mare decât anul acesta, dar bugetul să-l consolidăm încât să primim banii la timp. Chiar dacă sunt necăjit că am pierdut două posibilități de a merge în Europa, trebuie să mă bucur pentru băieți și pentru suporteri, care cred că-și vor aminti de sezonul acesta”, a adăugat Dorinel Munteanu.

Programul echipei se va relua de pe data de 5 iunie, cu reunirea lotului programată la Stadionul ”Oțelul”. După o perioadă de reacomodare la efort se va merge într-un stagiu de pregătire centralizată la munte, cel mai probabil, la Vatra Dornei.

Citit 9509 ori Ultima modificare Marți, 21 Mai 2024 17:57

9 comentarii

  • postat de Luc
    Joi, 23 Mai 2024 08:29
    193.231.148.***
    Mai incercati si voi sa bagați la magazin esarfe,steaguri ,tricouri.Se pot face bani și din marketing,nu numai de la Primărie.
    0
    0
  • postat de Sint lucruri ciudate. La otelul
    Marți, 21 Mai 2024 17:30
    91.207.102.***
    Nu înțeleg. Dacă sponsorii fug de otelul ca drakul cum dorinel spune ca otelul își propun un buget mai mare? Și eu pot să-mi propun bani mai mulți, da de unde?
    6
    7
  • postat de Unu din prosti
    Marți, 21 Mai 2024 15:08
    93.120.27.***
    Eu zic ca sintem luați de prosti. Otelul își propune un buget mai mare... Ha, ha. De unde o sa fie bugetul mai mare? Sponsori, ioc. Da primăria mai mult? Ma îndoiesc. Își scade dorinel salariu la 6000 euro? De unde buget mai mare propus de otelul? Ne ia de prosti..
    15
    9
  • postat de Virgil
    Marți, 21 Mai 2024 13:16
    89.136.187.***
    Faceti ceva cu magazinul oficial
    tot ce este bun si de calitate, tricouri de joc (original adidas)
    se dau la dos pt smecheri si cunostinte iar pentru fraieri ramane
    tot ce este contrafacut. Anuntati din timp vanzarea abonamentelor
    pentru noul sezon si nu in ultimul moment
    4
    32
  • postat de Marian
    Marți, 21 Mai 2024 10:33
    89.136.187.***
    Rugam ca pt viitorul campionat, abonamentele
    pt sectoarele tribunei oficiale si cele adiacente tribunei oficiale
    sa fie disponibile pentru orice muritor si nu doar pt smecheri.
    Si mai terminati cu invitatiile moaca la meciuri ca de asta nu sunt bani la club
    2
    44
  • postat de Florin Grigore
    Marți, 21 Mai 2024 09:57
    86.124.201.***
    D.Munteanu a jucat la 2 capete .Unul ptr. Dinamo în meciul fără miză cu Botoșani. Iar al doilea și cel mai important ptr.noi banii mulți din cupă pe care ia pierdut, inclusiv cei din C.L.Acum dorește suplimentarea bugetului la club .Mergi la Dinamo și cere ajutor !
    30
    17
  • Marți, 21 Mai 2024 09:06
    5.2.209.***
    Sigur ca avand buget mare, bolovanii aia o sa traga 11 metri superb? ''E prost cine da nu cine cere''ca in proverb, insa s-au desteptat unii si nu mai arunca cu bani in buzunarele voastre deja ticsite. Faceti economie, cautati cu managerii vostri sponsori, vindeti tricouri si demonstrati-va meritul
    18
    20
  • postat de Popa
    Marți, 21 Mai 2024 08:25
    86.120.239.***
    Sunt întru totul de acord cu un buget mai mare, dar nu din banii mei! Să atragă și să aducă lângă echipă investitori privați, nu bani publici! Ce datorie are pensionarul de rând care își plătește taxele și impozitele, să susțină o echipă de fotbal? Ar trebui interzisă finanțarea din bugetul local!
    17
    28
  • postat de Investițiile cu cap
    Marți, 21 Mai 2024 08:10
    37.163.168.***
    Buget mai mare, ok dar să se facă academie și sa se incurajeze sportul. Fotbaliștii care se vând sa aibe procent și cine investește, gen consiliul local. Asa încurajăm sportul în Galați și nu mai stau copiii pe tablete și pe termen lung se pot face bani.
    4
    35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.