Jula: „Nu uit familia de la Galaţi!”

Jula: „Nu uit familia de la Galaţi!”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Atacantul Emil Jula, vândut de Oţelul cu 700.000 de euro la Cottbus, în Germania, ştie pe de rost ce se-ntâmplă la echipa care l-a făcut vedetă * „Citesc articole, le văd meciurile, vorbesc cu băieţii la telefon. Ce mai, îmi lipseşte atmosfera de acolo!”, afirmă fostul elev al lui Petre Grigoraş

„O perioadă extraordinară”

Cea mai mare pierdere a Oţelului din vara acestui an rămâne atacantul Emil Gabriel Jula, omul căruia nu i-a fost găsit încă un înlocuitor pe măsură. Plecat la Energie Cottbus, în prima ligă a Germaniei, cel mai bun marcator al formaţiei gălăţene din ultimii doi ani susţine că-i lipseşte Galaţiul, chiar dacă atunci când îşi făcea bagajele pentru Occident era sub impresia injuriilor pe care i le adresau zeloşii tribunei. „Cum să uit oraşul şi echipa la care m-am consacrat până la urmă? Au fost doi ani importanţi din viaţa mea, o perioadă extraordinară! Am lăsat acolo nişte băieţi de mare caracter şi pot spune că mi-e dor după atmosfera din vestiarul Oţelului”, ne-a declarat, ieri, clujeanul revenit în ţară pentru vacanţa de iarnă. 

Îşi sună des prietenii de la Oţelul

Jula, deşi prins serios în viaţa echipei la care activează, citeşte pe Internet orice articol despre Oţelul şi, dacă-i permite programul, urmăreşte şi meciurile formaţiei pentru care a înscris aproape 40 de goluri. „De multe ori s-a nimerit să jucăm în aceeaşi zi cu Oţelul, însă Flavia, soţia mea, îi urmăreşte frecvent. Chiar îmi povesteşte partidele cu mare drag, însă am prins şi eu destule pentru că ne-am pus cablu şi vedem multe canale româneşti”, ne-a povestit fotbalistul în vârstă de 28 de ani. Mai mult decât atât, Jula zice că înroşeşte telefoanele pentru a-şi auzi foştii colegi. „Cu Paraschiv, Costin, Gado şi Janos Szekely, care a plecat la Steaua, vorbesc şi de patru-cinci ori pe săptămână, iar Flavia ţine legătura cu soţiile băieţilor. M-am sunat şi cu domnul Grigoraş, deci ştiu tot ce se-ntâmplă la Oţelul”, a adăugat amuzat vârful lui Energie Cottbus.  

E privit ca un idol la Cottbus

Plecat în Germania fără să ştie vreo boabă din limba acestei ţări, Emil ne-a mărturisit că i-a fost greu la început, însă acum nu prea mai are necunoscute: „Vorbeam mai mult în engleză, iar la cumpărături îmi era foarte greu. Uşor-uşor, am început să învăţ limba, iar din punct de vedere fotbalistic nu-mi mai este străin niciun termen.” Deşi la Galaţi a avut de-a face cu o atitudine ostilă a galeriei chiar şi după ce a marcat trei goluri într-un joc – acesta, da record! – viaţa din Bundesliga a ex-„oţelarului” este mult mai digerabilă. „Este o civilizaţie de nedescris acolo. La stadion chiar că vin bunici, nepoţi şi eşti privit ca un idol. La un meci cu Stuttgart, când am intrat pe teren la scorul de 0-1, întreaga arenă a scandat <<Începem să jucăm!>>. Simţeam că plutesc”, a mai spus Jula, convins de faptul că în returul campionatului va juca mai mult.

Foto: www.fcenergie.de

Ex. Foto: Emil Jula a reuşit în tricoul lui Energie să marcheze numai un gol. „Din retur voi juca titular, sunt sigur sută la sută şi voi da mai multe goluri”, susţine atacantul

Citit 3725 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.