„Oţelarii”, de acord cu greva japoneză
Foto: Foto: Sorin Pană

„Oţelarii”, de acord cu greva japoneză
Sergiu Costin şi compania vor purta banderolă albă pe braţ la meciul cu Sportul Studenţesc
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Etapa următoare de campionat va fi dominată de banderole albe, jucătorii dorind ca prin această grevă să tragă un semnal de alarmă vizavi de tratamentul aplicat de patroni, dar şi pentru soluţionarea unor probleme punctuale care ar trebui arbitrate de Liga Profesionistă de Fotbal * Căpitanul Oţelului, Sergiu Costin, susţine că echipa campioană se va ralia fără probleme la acest protest

Era nevoie de o scânteie

Comportamentul abuziv al patronilor din fotbalul românesc şi faptul că cea mai importantă comisie a Ligii Profesioniste întârzie la nesfârşit comunicarea unor decizii cu privire la dreptul la muncă al unor jucători au aprins scânteia în vestiare. Cei mai importanţi actori ai fenomenului, în ciuda rivalităţii evidente pentru faimă şi bani, au anunţat că strâng rândurile şi că vor evolua cu banderole albe pe braţ în meciurile etapei a XIV-a, următoarea din Liga I. Jucători reprezentativi de la majoritatea cluburilor de prim eşalon s-au reunit într-o şedinţă organizată de Asociaţia Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori. Comisia pentru Soluţionarea Litigiilor din cadrul LPF, care ţine în joc de glezne 25 de sportivi, este principala lor ţintă.  

„Contractele, driblate cu Legea Sportului”

Preşedintele AFAN, Dumitru Costin, consideră că fotbaliştii din Liga I trebuie să fie uniţi pentru ca drepturile să le fie respectate. „Jucătorii pot fi ajutaţi şi au înţeles că se pot ajuta între ei. Familia fotbaliştilor poate să fie puternică doar unită. Intrăm într-o nouă fază a organizaţiei. De acum vor fi informaţi mai bine fotbaliştii de tot ce se întâmplă. Sunt forme multiple cu care putem să ne apărăm, de la avertismente până chiar la amânarea meciurilor. Am discutat de elementele juridice ale contractelor. Trebuie să fie implementat şi în România contractul standard aprobat de FIFA şi UEFA. În România, acest contract a fost driblat cu Legea Sportului. În prezent, 90 la sută dintre fotbalişti au contracte civile. Sunt sunaţi apoi de Fisc şi somaţi să plătească fără să ştie măcar că sunt datori”, a spus Costin.

Pena a fost la şedinţă

Un alt Costin, Sergiu de la Oţelul, căpitanul roş-alb-albaştrilor, susţine că formaţia de la Dunăre se va ralia fără probleme la protestul iniţiat de AFAN. „La Oţelul nu avem probleme, dar asta nu înseamnă că nu ne pasă de ce se întâmplă la alte echipe. Suntem jucători profesionişti şi trebuie să ne apărăm între noi. Nu este normal ca fotbalistul să fie tratat ca sclav în mileniul al treilea. Încă n-am fost informat despre cele discutate la şedinţa jucătorilor de Liga I, dar cu siguranţă vom fi solidari cu cei care au hotărât să protestăm”, ne-a declarat fundaşul central al echipei antrenate de Dorinel Munteanu. La întrunirea sportivilor de prim eşalon, la care Oţelul a fost reprezentat de atacantul Marius Pena, s-au mai aflat, printre alţii, George Galamaz, Dan Alexa, Ionel Dănciulescu, Cătălin Munteanu, Robert Ilyeş, Sorin Ghionea şi Adrian Iencsi.

Citit 1622 ori Ultima modificare Miercuri, 09 Noiembrie 2011 18:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.