Cătina este considerată unul dintre cele mai puternice remedii naturale din flora românească. Bogată în vitamina C, antioxidanți și acizi grași esențiali, este un aliat de nădejde în sezonul rece, când imunitatea are nevoie de sprijin.
Fructele mici și portocalii stimulează sistemul imunitar, protejează ficatul, îmbunătățesc digestia și ajută la regenerarea pielii. Datorită conținutului ridicat de carotenoizi și vitamina E, cătina are și efect antiîmbătrânire, fiind recomandată în perioadele de oboseală sau stres.
Pentru a-i păstra proprietățile, fructele pot fi congelate imediat după culegere, amestecate cu miere naturală (în proporție egală) sau transformate în suc presat la rece. Varianta cu miere este cea mai populară, deoarece mierea acționează ca un conservant natural și potențează efectul vitaminelor.
Cătina se poate consuma zilnic, o linguriță dimineața, simplă sau diluată în apă călduță, dar și adăugată în smoothie-uri, iaurt sau ceaiuri. Pentru că stimulează energia și tonusul general, este ideală în perioadele cu stres, efort intelectual sau convalescență.

