Iarna-i grea, Oţelu-i mare!

Iarna-i grea, Oţelu-i mare!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 * Într-o perioadă în care cantonamentele montane sunt arătate cu degetul de diverşi specialişti din fotbalul românesc, campionii României se „bandajează” cu fulare şi mănuşi şi îndură gerul pătrunzător cu gândul la sezonul de primăvară * „Sunteţi mai buni decât anul trecut!”, îi încurajează Dorinel Munteanu pe roş-alb-albaştri

După stagiul din Poiana Braşov, jucătorii Oţelului îşi pot deschide un stand de fesuri. Au de toate felurile, în funcţie de cum şi-a imaginat fiecare vremea extremă de la 1.000 de metri altitudine. Argentinianul Viglianti, unul dintre fotbaliştii campioanei care evită pe cât posibil iarna (n.r. – în vacanţa de vară nu merge acasă, ci numai când este sezon rece în România), are o cagulă precum cele din Piaţa Universităţii şi conduce, alături de Sălăgeanu, plutonul roş-alb-albaştrilor. „Sunteţi mai buni decât anul trecut!”, îi îmbărbătează antrenorul Dorinel Munteanu pe elevii săi care sunt marcaţi de turele obositoare pe care le dau în pădurile de pe lângă staţiunea din Carpaţi. „Ce-i, Butoiu, e greu? Ai vrut la prima echipă, păstrează ritmul, copile!”, ţine fostul internaţional să comunice şi cu „mânjii” din lot, atacantul tachinat în glumă împlinind în această lună 19 ani. Parcă nici anul trecut, când a nins în toată ţara, n-au fost nămeţii atât de mari ca acum, staff-ul tehnic al Neamţului trăgând din greu la lopată pentru amenajarea unor porţiuni pe care să alerge campionii în exerciţiu. Dorinel rămâne un fan al cantonamentelor montane, în ciuda diverselor opinii din fenomen, Mihai Stoica (fostul manager al Stelei) şi tehnicianul italian Walter Zenga afirmând că aceste practici sunt învechite. „Fiecare cu părerea lui, noi ne păstrăm programul, am ieşit campioni anul trecut după stagiul din Poiană. Restul nu mai contează”, afirmă antrenorul „oţelarilor”.

Didi, luat cu 50.000

Atacantul Cleidimar Magalhaes Silva „Didi” a ajuns miercuri seară în cantonamentul Oţelului, conducerea clubului FCM Tg. Mureş fiind de acord să-l cedeze încă de pe acum campioanei pentru suma de 50.000 de euro plus TVA. „Sunt sigur că Didi mai are multe de demonstrat şi nu mă îndoiesc că am făcut o afacere bună”, comentează directorul general al grupării dunărene, Marius Stan. Didi a semnat un contract pe doi ani de zile cu Oţelul.

Issa Ba şi Stromajer, rataţi

Tratativele cu mijlocaşul Issa Ba şi cu atacantul Jaka Stromajer nu mai sunt de actualitate, ambii fotbalişti aflaţi la un moment dat în vizorul lui Dorinel Munteanu găsindu-şi de lucru în altă parte. Stromajer a semnat cu FC Vaslui, în vreme ce Ba este foarte aproape de Astra Ploieşti. „Suntem în grafic cu transferurile, nu putem spune că i-am pierdut pe cei doi. Vor mai veni jucători şi la noi”, anunţă Marius Stan.

Citit 1336 ori Ultima modificare Miercuri, 18 Ianuarie 2012 16:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.