Oţelul joacă, la Moineşti, cu FCM Bacău

Oţelul joacă, la Moineşti, cu FCM Bacău
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Masa, cazarea şi antrenamentele în sală sunt asigurate la Târgu Ocna, şedinţele tehnico-tactice au loc pe un teren din Oneşti, iar programul de recuperare se desfăşoară - o dată la câteva zile - în staţiunea Slănic Moldova. Ieri, antrenorul Petre Grigoraş a hotărât ca singurul meci amical din acest stagiu să aibă loc într-o a patra localitate dintre cele „vânturate” de jucătorii Oţelului: la Moineşti!

Judeţul Bacău a fost călcat foarte serios de roş-alb-albaştri, iar cantonamentul aranjat iniţial doar la Târgu Ocna încă nu s-a încheiat. „N-avem ce face, trebuie să ne orientăm, trebuie să găsim cele mai bune variante pentru a fi, la finalul stagiului, la nivelul de pregătire dorit”, a comentat tehnicianul formaţiei gălăţene. 

Moineştiul nu mai are echipă de fotbal

Astăzi, de la ora 15.00, „oţelarii” vor întâlni divizionara secundă FCM Bacău în primul meci-test al anului. Partida se va disputa pe Arena „Petrolul” din Moineşti, un teren părăsit, după ce formaţia oraşului s-a desfiinţat.

„Am neapărată nevoie de un joc amical, iar terenul pare să reziste, chiar dacă la ora meciului va ploua. Eu totuşi sper să nu mai plouă”, a mai spus Grigoraş, care va putea conta, astăzi, pe aproape întregul lot aflat la dispoziţie.

Va lipsi atacantul Marian Tănasă (fractură de metatars), venit la Oţelul chiar de la FCM Bacău, în timp ce Adrian Sălăgean şi Silviu Ilie vor afla abia la şedinţa dinaintea meciului dacă vor intra sau nu pe teren. Primul a avut ieri probleme cu stomacul, iar al doilea s-a confruntat cu o lovitură la tibia piciorului stâng.

Cu gândul la jocurile din Antalya

Primul joc pe noul an vine mai târziu ca niciodată. În 2007, pe vremea aceasta, Oţelul avea deja „la dosar” cinci partide de verificare: 2-3 cu Metalurg Doneţk, 1-1 cu FC Harkov, 3-3 cu Naftovik, 1-0 cu FC Koln şi 1-3 cu Energie Cottbus. Toate jocurile au avut loc însă în Antalya, criza financiară obligând clubul dunărean să renunţe la unul dintre cele două turnee pe care obişnuia să le desfăşoare în străinătate.

„Vom avea ocazia de a susţine câteva meciuri bune, în sudul Turciei, şi anul acesta. Apoi, la revenirea în ţară, cel mai probabil vom mai juca un meci amical”, a ţinut să afirme şi directorul general al Oţelului, Marius Stan. Returul Ligii I de fotbal va lua startul pe 28 februarie.

Explicaţie foto: Arena din Moineşti, părăsită de sportul-rege, se va trezi astăzi la viaţă cu ocazia „amicalului” dintre Oţelul şi FCM Bacău

Citit 1450 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.