Bătaie Dorinel – Selymeş

Bătaie Dorinel – Selymeş
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Prietenia dintre cei doi membri ai Generaţiei de Aur care asigurau banda stângă a naţionalei este ameninţată de tragerea la sorţi de ieri, de la Federaţia Română de Fotbal * FCM Dunărea Galaţi va juca, în aceeaşi fază a competiţiei, pe terenul lui FC Vaslui, una dintre cele mai în formă trupe de prim eşalon

„Incredibil, iarăşi el?”

Degeaba a fost Oţelul cap de serie la tragerea la sorţi de ieri după-amiază, de la sediul Federaţiei Române de Fotbal. În loc să dea de Gaz Metan Severin, CS Otopeni sau de Astra II Giurgiu, echipe situate în urna a treia, cea mai bine cotată grupare din bolurile mânuite de oficialii FRF a fost împerecheată cu FCM Tg. Mureş, club frământat de arestarea sponsorului său Sorin Ţerbea, dar care l-a numit, recent, ca antrenor principal, pe Tibor Selymeş, cel mai bun prieten al lui Dorinel Munteanu din fotbalul autohton.

„Incredibil, am dat iarăşi peste el. Asta este, va trebui să facem tot posibilul pentru victorie, dar până atunci mai avem destule meciuri de disputat”, a spus tehnicianul roş-alb-albaştrilor, şotia pusă la cale de soartă smulgându-i un zâmbet. 

Se vor duela de două ori în trei zile

Anul trecut, în şaisprezecimile de finală ale „Cupei României”, Oţelul juca la Ploieşti, cu Astra aceluiaşi fost fundaş stânga al naţionalei, iar Neamţul şi ai săi pierdeau cu 1-2. „Eu am fost mijlocaş stânga, deci sunt puţin în faţa lui”, a glumit mereu Dorinel la duelurile cu cel care i-a fost şi coleg de cameră în Generaţia de Aur.

Ultimul duel al „fraţilor” de pe stânga s-a consumat în luna mai a acestui an, gălăţenii învingând în fieful „astralilor” cu 1-0, partida având mai mult caracter amical deoarece clubul de la Dunăre era deja campion al României. Interesant este că Oţelul şi Tg. Mureş se vor întâlni de două ori în decurs de trei zile la finele acestei luni. Pe 23 este programat meciul din etapa a XI-a a Ligii I, în Ardeal, iar pe 26 (rămâne de stabilit data pentru că şi vineri, pe 28, e un duel de prim eşalon, cu Mediaşul) „optimea” de Cupă la Galaţi.

Braşoveanu: „Vasluiul, cea mai în formă”

FCM Dunărea, cealaltă echipă a Galaţiului ajunsă în această etapă de Cupă, va merge la Vaslui pentru o confruntare cu trupa lui Viorel Hizo. „Voiam Oţelul sau Vasluiul. Dacă mă duceam pe la Mediaş, mă lua plânsul, erau costuri mari şi o distanţă prea lungă.

Vom întâlni cea mai în formă echipă de Liga I, va fi un test care ne va arăta clar unde ne aflăm şi care-i diferenţa dintre noi şi o echipă puternică, implicată în lupta la titlu şi la calificarea în primăvara europeană. Jucătorii noştri se vor capacita şi sunt sigur că vor juca cu mult peste tot ce au arătat până acum. Teama de ridicol îţi dă puteri nebănuite, iar meciul porneşte de la 0-0. Nu putem merge la joc abordându-l cu gândul că oricum îl vom pierde”, a comentat preşedintele lui FCM Dunărea, Auraş Braşoveanu.

Celelalte şase meciuri din „optimi”:

CS Otopeni – Rapid Bucureşti

FC Timişoara – Steaua Bucureşti

Dinamo Bucureşti – Gaz Metan Severin

Gaz Metan Mediaş – Astra II Giurgiu

Astra Ploieşti – Petrolul Ploieşti

Pandurii Tg. Jiu – FC Braşov

Citit 1171 ori Ultima modificare Joi, 06 Octombrie 2011 19:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.