Grigoraş, omul-ploaie

Grigoraş, omul-ploaie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Tehnicianul formaţiei gălăţene crede că este un magnet de precipitaţii, el fiind urmărit de stropii de ploaie aproape toată iarna * „Sper să nu fie aşa şi în Antalya, să mă lase Zeul Ploii”, susţine Petre Grigoraş, altfel nemulţumit de nivelul de pregătire atins la Târgu Ocna

Ninsoarea, la spartul târgului

Îşi spune în toate felurile, autoironia fiind unul dintre punctele sale forte. Tehnicianul echipei gălăţene de Liga I şi-a mai găsit însă o poreclă după turneul de pregătire de la Târgu Ocna, acolo unde mai mult s-a întâlnit cu o vreme de toamnă târzie decât cu iarna lui ianuarie. Culmea este că tocmai ieri, în ultima zi de cantonament, în staţiunea băcăuană începuse să ningă serios, roş-alb-albaştrii părăsind într-o atmosferă cu totul nouă locul în care s-au aflat timp de zece zile.

„Asta-i chiar culmea! A început să ningă exact atunci când ne pregăteam să plecăm acasă. Timp de opt zile a plouat, iar în ultima a venit iarna pe care ne-am fi dorit-o din prima. Se şi răcise considerabil”, a făcut Petre Grigoraş haz de necaz. 

„Aş face bani din agricultură”

„E clar, eu sunt omul care aduce ploaia! De Crăciun, când am venit în zonă la casa părintească, a plouat trei zile din cele patru petrecute acolo. Când am plecat, s-a lăsat cu ninsoare. Parcă fuge iarna de mine”, a mai spus antrenorul roş-alb-albaştrilor, care crede că ar face bani buni dacă s-ar reprofila în conformitate cu noua sa vocaţie.

„Cei care se ocupă de agricultură ar plăti bine de tot dacă s-ar folosi de senzorii mei. Cred că şi-ar face treaba cu mine: m-ar ţine vreo cinci zile până când ar creşte porumbul cât copacul şi apoi mi-ar da drumul”, a spus râzând omul de pe banca Oţelului.

Cu gândul la stagiul din Antalya, Grigoraş priveşte totuşi cu optimism următoarea perioadă: „Sperăm să nu prindem vreo vijelie şi pe la turci. Eu zic că în străinătate nu mai atrag ploile. Numai în România sunt omul care aduce ploaia, Zeul Ploii din Turcia nu mă înţelege, ştie doar turceşte.”

„Nu suntem echipă de futsal”

În realitate, constănţeanul cu cartea de muncă la Galaţi face haz de necaz, el nefiind mulţumit de cum au decurs lucrurile în judeţul Bacău. „Nu este nici sărbătoare, nici tragedie, dar nu mă ascund să spun că nu ne-am atins ţinta în acest cantonament. N-am lucrat cu mingea decât în sală, pentru că terenuri n-am avut mai deloc, or noi suntem echipă de fotbal în aer liber, nu de futsal. Suntem cam pe la 70 la sută ca nivel de pregătire şi sper să recuperăm în Antalya zilele pierdute”, a declarat Grigoraş, perioada din sudul Turciei urmând să aibă loc între 4 şi 16 februarie.

Explicaţie foto: Petre Grigoraş n-a fost satisfăcut de cantonamentul de la Târgu Ocna şi visează la un stagiu „full-options” în Antalya

Citit 1444 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.