Oţelul - Ceahlăul 0-0 / A paralizat campioana!
Foto: Foto: Sorin Pană

Oţelul - Ceahlăul 0-0 / A paralizat campioana!
Brazilianul Didi (la minge) a debutat sâmbătă în echipa Oţelului, dar n-a putut s-o facă şi cu gol
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Oţelul n-a putut să învingă nici formaţia din Piatra-Neamţ, după 0-1 cu Concordia Chiajna, şi aşteaptă cu înfrigurare sfertul de Cupă cu FC Vaslui * De fapt, Cupa României a rămas singura ţintă reală a campionilor *


OŢELUL GALAŢI – CEAHLĂUL P. NEAMŢ 0-0

Meci disputat sâmbătă în etapa a XX-a a Ligii I;

Stadionul „Oţelul” – 6.000 de spectatori;

Cartonaşe galbene: Râpă 26’, Sălăgeanu 27’, Sîrghi 78’ / Drugă 75’, Muscalu 90+3’;

Echipele utilizate:

OŢELUL: Grahovac – Râpă, Sîrghi, Perendija, Sălăgeanu – Neagu (60’ Viglianti), Filip, Didi (79’ Paraschiv) – Antal (75’ Iorga), Pena, Stromajer. Antrenor: Dorinel Munteanu.

CEAHLĂUL: Jovici – Dumitraş, Ichim, Cazan, Drugă – Achim, Monroy – Bădescu (69’ Constantinescu), Golubovici, Stana (90+3’ Viţelaru) – Gafiţa (83’ Muscalu). Antrenor: Costel Enache.

Arbitri: Radu Petrescu – Mircea Orbuleţ, Daniel Ciocănea.


Cinci puncte de aur a pierdut Oţelul în această primăvară după numai două meciuri. Şi nu s-au aflat Steaua şi Dinamo sau CFR Cluj în faţa campioanei en-titre, ci băieţi necunoscuţi precum Drugă, Krumov sau Muscalu, unii şi neinstruiţi, vezi cazul lui Baruch, goalkeeperul bufon al Chiajnei. Cronica celor două eşecuri – egalul cu Ceahlăul nu poate fi ridicat la rangul de punct câştigat! – s-ar putea încheia aici, formaţia lui Dorinel Munteanu fiind departe de forma din turul campionatului. În afara unor faze de fotbal autentic (au fost câteva acţiuni cu pase din prima à la formaţie cu ştaif), roş-alb-albaştrii au măcinat în gol ca o maşinărie aflată în pericol de scurtcircuit. Obosiţi, fără limpezime în faţa porţii adverse, fotbaliştii care în vara anului trecut au obţinut primele două trofee din istoria clubului au fost uşor de citit de „răzeşii” lui Costel Enache, semnal de alarmă pe care „Viaţa Liberă” îl trăsese încă de sâmbătă dimineaţă. Tehnicianul Ceahlăului afirmase că „Oţelul are o idee de joc constantă, dar care a fost înţeleasă de toată lumea”, ca să revină după meci cu precizări menite să mai taie din asprimea afirmaţiei iniţiale: „Mi-ar fi greu să reuşesc să citesc jocul lui Dorinel Munteanu, sunt doar la început de carieră.” Sigur, e bună şi ipocrizia uneori!

Finalul, cu două ocazii mari

Ceahlăul s-a clătinat abia pe finalul partidei de sâmbătă, când Stromajer (85’) şi Paraschiv (86’) ar fi putut înscrie. Şi în prima parte au fost două-trei momente în care gălăţenii au avut golul în vârful bocancului, Stromajer (8’) şi Pena (18’) deranjându-l pe Jovici, dar nu decisiv. Şi oricum prea puţin când ai în faţă o nou-promovată! Ocazia reprizei întâi a fost totuşi semnată de ex-„oţelarul” Bădescu: scăpat singur cu Grahovac la 22 de metri, l-a lobat pe portar, iar balonul a trecut alături (21’). Joi, la Galaţi, vine Vasluiul pentru sfertul de Cupă care se adjudecă într-o singură manşă, iar pericolul va creşte corespunzător. Wesley sau Sânmărtean n-ar mai rata…

Citit 1313 ori Ultima modificare Duminică, 11 Martie 2012 16:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.