Drama fotbalistului Cojoc

Drama fotbalistului Cojoc
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Operat zilele trecute în celebra clinică „Isokinetic” din Italia, fundaşul „oţelar” Samoel Cojoc va reveni pe teren abia la sfârşitul acestui an * La nici 19 ani a avut nevoie de transplant de cartilaj! * Este unul dintre jucătorii Oţelului cu cea mai spectaculoasă ascensiune şi, cu siguranţă, constituie o mare pierdere pentru echipa antrenată de Petre Grigoraş *

Dacă dau gol cu Vasluiul, scrii şi de mine la ziar? Exact aşa m-a abordat Samoel Cojoc după partida pierdută în vară la Craiova, 0-1 cu Universitatea. În ciuda eşecului, făcuse un meci foarte bun şi fusese aproape de a marca la capătul unei acţiuni care lăsase asistenţa ca la dentist: patru driblinguri consecutive şi un şut care ratase milimetric ţinta. Rămăsese cu un zâmbet pe faţă, dar nu-şi putea ascunde frustrarea.

„Să mor dacă nu marchez etapa viitoare!”, a accentuat fundaşul dreapta al Oţelului, ascensiunea-i neaşteptată ridicându-l, cât ai clipi, la rangul de titular. Nu împlinise 19 ani, dar se simţea ca un senator de drept, graţie principalei sale calităţi - tupeul care elimină multe talente la această vârstă.

A vrut să se lase de fotbal

Cojoc, individul cu figură aparent morocănoasă, a avut acum aproape doi ani o tentativă de a emigra în Italia. Nu mai găsea motivaţia necesară de a se ţine de fotbal (n.r. – atunci juca la echipa a doua) şi a fost adus în vestiarul seniorilor.

După o pregătire fizică minuţioasă, sportivul cu nume biblic a debutat pe 8 martie 2008, prinzând vreo trei minute în finalul unei victorii la Arad, 1-0 cu UTA. Apoi a fost aruncat într-o luptă dură cu Steaua şi a reuşit să anihileze principala armă de atac a formaţiei bucureştene (n.r. – Andres Mendoza).

Taciturnul, introvertitul Samoel dovedea că are stofă, iar pasul către naţionala de tineret a României devenise o formalitate. Din păcate, gălăţeanul a făcut pasul tremurând, meciul cu Vasluiul, cel pe care-l aştepta cu toată inima, scoţându-l din circuit.

„Nu mai e jucătorul pe care-l ştiam”

Numărul 20 din tabăra roş-alb-albastră a simţit o durere cruntă la genunchiul drept şi primul sfat al medicului a fost repaus total preţ de vreo două săptămâni. Până la finalul toamnei a tot încercat să revină, a făcut-o la un moment dat, dar fără elanul care-l caracteriza, pentru ca pregătirea de iarnă să-l găsească alt om.

Antrenorul Grigoraş avea motive să-şi facă griji: „Nu-i acesta Cojoc pe care-l ştiu, acel Cojoc care era printre primii la alergări. Acum îl văd că-şi pune feşi la genunchi, că se menajează la unele exerciţii. Sigur are ceva”.

Culmea este că fotbalistul refuza să se plângă, chiar şi în discuţiile cu medicul, în speranţa că nu-i decât un supliciu temporar. Ultima dată a prins numai o jumătate de oră în amicalul cu FCM Bacău, de la sfârşitul lunii trecute.

Genunchiul „oţelarului” ceruse schimbare…

2009 - un an ca şi pierdut

Şi până la urmă a trebuit să ajungă pe masa de operaţie! Trimis la clinica „Isokinetic” de la Bologna, acolo unde se recuperează alt component al Oţelului - Ramses Gado, ghinionistului i-a fost depistată o uzură care nu mai suporta amânare. Cojoc a fost supus unui transplant de cartilaj şi, conform specialiştilor, va fi din nou apt de joc abia în luna noiembrie!

Recuperarea fizică după o asemenea intervenţie chirurgicală este foarte delicată şi necesită maximă atenţie, altfel există multiple riscuri, chiar dacă sportivul se află la început de carieră.

Iată că, din nefericire, am scris destule rânduri despre Cojoc şi fără ca el să marcheze un gol, aşa cum promitea înaintea partidei cu FC Vaslui…

Explicaţie foto: Samoel Cojoc, un fotbalist în adevăratul sens al cuvântului, va fi mai mult pacient în 2009

Citit 1770 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.