Oţelul, doborât de vânt

Oţelul, doborât de vânt
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* O vijelie fără pereche a dat ieri de pământ cu roş-alb-albaştrii lui Grigoraş, dar şi cu adversarii lor, bieloruşii de la Gomel * Meciul amical dintre cele două tabere n-a semănat cu fotbalul, poate şi pentru că duelul a avut loc pe un teren cocoţat *

Se termină cantonamentul din Antalya şi Oţelul n-a pierdut nici măcar un meci (mai este un joc de verificare duminică după-amiază). În schimb, băieţii lui Petre Grigoraş au încasat-o ieri urât de tot din partea vremii - un vânt chitit să le strice joaca „oţelarilor” batjocorind orice idee de fotbal. În cap, în spate, peste tot i-a „articulat” vijelia care încă de ieri dimineaţă a pus stăpânire peste sudul Turciei, oficialii gălăţeni arătându-se destul de amărâţi la finele celor 90 de minute fără rost.

„A fost un meci inutil”, a răbufnit directorul general Marius Stan după partida „eoliană” cu FC Gomel, o partitură demnă de cascadorii râsului. Sportivii celor două echipe au prins fluturi în majoritatea timpului, balonul fiind parcă umplut cu heliu!

„Putea dărâma şi avioanele”

„Am crezut că se dărâmă stâlpii de nocturnă! Niciodată n-am văzut un vânt aşa de nenorocit, de năprasnic, care cred că ar dărâma şi avioanele de pe cer. Ca să facem haz de necaz, putem spune că o echipă mare care joacă foarte prost ia şi un punct dintr-un meci. Sincer, rezultatul partidei chiar reflectă ceea ce s-a petrecut pe teren, cele două porţi fiind foarte bine păzite de vânt. N-ai cum să te desfăşori în asemenea condiţii”, a mai spus Stan care astăzi revine în ţară.

Şi totuşi, ar fi putut ieşi goluri de-a dreptul stupide, degajările celor doi goalkeeperi fiind reale pericole pentru ei înşişi, mingea venind înapoi de fiecare dată!

Ce teren spectaculos!

Suprafaţa pe care s-au alergat ieri „oţelarii” şi bieloruşii este şocantă la prima vedere. Terenul este suspendat, la peste o sută de metri, şi are dedesubt o ditamai uzina de apă. Închipuiţi-vă că peste construcţia similară din vecinătatea Complexului Sportiv „Siderurgistul”, din Ţiglina, s-ar monta o platformă cu dren, nisip şi apoi un gazon ca în manualele de licenţiere! La noi nu va fi niciodată posibil aşa ceva, însă turcii au făcut-o de mult.

Într-o astfel de atmosferă au jucat elevii lui Grigoraş cu Gomel. Şi – detaliu foarte important – acest mini-stadion aflat la înălţime, şi la propriu, şi la figurat, este dotat cu instalaţie de nocturnă. Bine, la înălţimea asta şi vântul a fost parcă ieşit din tipare…

Oţelul a jucat în următoarea formulă: Kolev – Cârjă, Costin (65’ Sârghi), Jelev, Râpă – Giurgiu (65’ Avram), Bourceanu, Paraschiv (65’ Viglianti) – Vitaici (65’ Hurdubei), Pena, Ibeh.

Explicaţie foto: Vitaici şi ceilalţi „oţelari” au dureri de gât după jocul de fotbal aerian de ieri: au fost nevoiţi să se uite numai în sus după minge

Citit 1563 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.