Oţelul resimte din plin criza! – confirmă directorul general Marius Stan

Oţelul resimte din plin criza! – confirmă directorul general Marius Stan
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

- Care-i situaţia financiară a clubului? Aţi trecut peste perioada neagră de la începutul anului?

- Resimţim din plin criza economică mondială, poate mai mult decât alţii, deoarece nici până acum nu ne puteam lăuda cu un buget măreţ. Este foarte dificil pentru că avem în continuare cheltuieli foarte mari, iar veniturile sunt tot mai puţine.

Regulamentul nu ne permite să tăiem din contractele jucătorilor, iar partenerii noştri de anul trecut – şi nu mă refer aici la Combinat – au bugete de publicitate mult mai reduse.

- Apropo de ArcelorMittal. Când se va semna contractul de sponsorizare pe 2009, dacă se va mai semna?

- Încă n-am reuşit acest lucru, dar sunt convins că oamenii din Combinat vor rămâne alături de noi. Bănuiesc că ArcelorMittal Galaţi aşteaptă să vadă contribuţia municipalităţii la bugetul nostru – dacă va exista un asemenea suport – şi abia apoi va stabili suma cu care ne va sprijini. Cert este că momentan suntem pe zero!

- Date fiind aceste condiţii, ce vă doriţi de la returul campionatului care stă să înceapă? Evident, în plan fotbalistic…

- Dacă am reuşi să le plătim contractele jucătorilor – spun contractele, nu şi primele – cred că am fi foarte aproape de cupele europene. Am avea motive să ne gândim acolo.

Totuşi, în momentul de faţă avem reale dificultăţi financiare şi mă tem să nu facem paşi greşiţi şi din punct de vedere fotbalistic. Dacă am pierde unul dintre primele două jocuri pe care le vom avea acasă, singura noastră dorinţă ar rămâne să evităm zona minată a clasamentului.

- Sunteţi gata de startul sezonului de primăvară?

- Eu zic că s-a văzut şi în amicalul cu Rapid că suntem pregătiţi de competiţia oficială. Este clar, nu suntem la nivelul pe care ni-l dorim poate şi pentru că n-am susţinut două cantonamente peste hotare. Stagiul de la Târgu Ocna a fost un real handicap, pentru că acolo ne-au lipsit terenurile. Ştiţi cum se zice, şi calul aleargă, dar în momentul în care îi dai mingea, îi caută mânerul…

- Aţi participat la mitingul pentru susţinerea sportului gălăţean?

- Nu, n-am fost, poate şi pentru că n-am vrut să se speculeze că aş fi în spatele acestui protest. Domnul primar a insinuat săptămâna trecută că suporterii ar fi dirijaţi politic, aşa că am preferat să nu fiu văzut pe acolo. Oricum, îi felicit şi le mulţumesc fanilor Oţelului, şi ai sportului în general, pentru acest gest.

Citit 1589 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.