Paraschiv, superstar!

Paraschiv, superstar!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Căpitanul formaţiei gălăţene a marcat sâmbătă două goluri în poarta lui Gaz Metan, iar roş-alb-albaştrii au luat tot ce se putea din primul meci al returului: trei puncte şi aplauze ca la spectacol * Iorga a marcat şi el o dată – cu capul, la scorul de 1-1 *

Tănasă fracturat, Pena lovit la inghinali, Elek prea crud pentru titularizare, Dragoş în afara lotului. Cine joacă atacant?

Ei bine, Paraschiv chiar reprezenta singura variantă de gura porţii, unica soluţie pentru postul de ghimpe în sânul defensivei medieşene. Şi a ieşit mai bine decât ne-am fi închipuit, căpitanul Oţelului ochind ca o mitralieră la cele mai clare situaţii de gol ale sale.

Asta după ce i-a dat emoţii antrenorului Grigoraş, Para tăindu-se destul de serios în minutul 3, după o alunecare în terenul advers. Cu o plagă de 20 de centimetri sub genunchi şi pansat de două-trei ori pe parcursul jocului, golgeterul echipei gălăţene a decis meciul. 

Vâtcă nu se aştepta să ia două de la Para

Mai întâi, în minutul 13, a pus stângul la întâlnirea cu o centrare perfectă a lui Sălăgean, apoi a ridicat scorul la 3-1 după o fază creată de Bourceanu şi Iorga (44’).

„Îmi place ca atacant, dar mai mult mă bucur că am avut ocazia de a juca”, a parat modest purtătorul banderolei de căpitan, care le strică iarăşi calculele celor din fruntea clasamentului marcatorilor.

Culmea, Para reuşise o „dublă” şi în tur, astfel că portarul lui Gaz Metan, ex-„oţelarul” Vâtcă, a oftat la întâlnirea cu presa.

„Îl ştiam foarte bine pe Paraschiv, însă nu mă aşteptam să iau două goluri. Oricum, Oţelul este o echipă bună”, a afirmat „la cald” goalkeeperul împrumutat de Steaua la Mediaş.

Sălă, două pase decisive

O notă mare merită Sălăgean după duelul de sâmbătă. El a fost servant şi la golul lui Iorga, din minutul 39, când i-a pus mingea pe cap pentru o execuţie perfectă.

A fost, poate, cel mai important moment al întâlnirii, oaspeţii arătând până atunci că sunt capabili de o surpriză. Ei au egalat în minutul 19 prin Todea, graţie unui marcaj prea larg al lui Giurgiu, şi au avut ghinionul să dea de un Kolev excepţional, care a parat trei-patru mingi grele, mingi „medicinale”!

Iorga, dobrogeanul Oţelului, a confirmat forma bună din ultima perioadă manifestată şi la antrenamente, însă nu bănuia nimeni că va da gol cu capul. Totuşi, i-a ieşit, iar trupa lui Grigoraş a trecut bine de tot primul hop al primăverii.

Antrenorul Oţelului, Petre Grigoraş, a trimis în teren următoarea formulă: Kolev – Sârghi, Costin, Jelev, Ilie (81 Ibeh) – Giurgiu, Viglianti (71 Elek), Bourceanu – Iorga (85 Avram), Paraschiv, Sălăgean.

Citit 1500 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.