Oţelul se împrumută!

Oţelul se împrumută!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Patru milioane de euro este necesarul pe 2009 pentru gruparea gălăţeană de Liga I * „Maxim jumătate din sumă poate veni de la Combinat, restul trebuie procuraţi”, susţine directorul general al Oţelului, Marius Stan * Pentru stingerea datoriilor, conducerea clubului roş-alb-albastru încearcă să contracteze un împrumut bancar *

Un model de grevă în sport a fost oferit zilele trecute de jucătorii lui CS Otopeni, ultima echipă învinsă de Oţelul (n.r. – scor 1-0). Fără salarii primite de ceva timp, componenţii acestei grupări au refuzat să se mai antreneze şi au anunţat presa de faptul că nu mai vor să muncească pe stomacul gol.

La gruparea gălăţeană este încă linişte, cu toate că şi aici sunt restanţe financiare, iar directorul general Marius Stan crede şi speră să evite un asemenea incident.

„La cât de bine îi cunosc pe jucători, nu cred că vor reacţiona la fel, iar la cât de bine mă ştiu, sunt sigur că nu se va ajunge aici”, a declarat Stan, anunţând că va pune capăt aşteptărilor în câteva zile.

„Este firesc să-ţi iei banii pentru munca prestată şi înţeleg că şi răbdarea are limitele ei, nu putem întinde coarda la infinit”, a adăugat şeful clubului dunărean.

Combinatul - singura speranţă?

Oţelul n-a semnat încă niciun contract cu ArcelorMittal Galaţi, dar pentru moment soluţia este contractarea unui împrumut bancar.

„Tot timpul avem un dialog cu Combinatul şi este singura noastră speranţă. Sunt semnale pozitive, iar împrumutul va fi oarecum garantat de domnii de la Arcelor”, a precizat Marius Stan, în opinia căruia bugetul clubului are nevoie pe 2009 de minimum patru milioane de euro.

„Combinatul nu ne poate ajuta cu aceşti bani, iar dacă ne va oferi jumătate din sumă va fi bine. Restul trebuie să ni-i procurăm sau să fim sprijiniţi, asta ca să bat iarăşi un apropo la Primărie şi Consiliul Judeţului, care, conform legii administraţiei, trebuie să susţină activitatea sportivă de masă şi de performanţă.”

Stan critică suma oferită sportului pe 2009

Visteria Oţelului este goală-goluţă în acest moment, Stan menţionând că ultimii bani încasaţi de club şi-au găsit repede altă destinaţie.

„Din ce mai era, am plătit baremurile de arbitraj pentru această săptămână şi masa jucătorilor. Niciodată n-am avut norocul să lucrez cu bani în cont, indiferent de clubul la care am activat! Asta a fost soarta mea, să lucrez mereu cu conturile goale şi cu datorii cât casa. Orice ban intra, era luat din voleu, nici nu mai atingea contul”, a făcut conducătorul „oţelar” haz de necaz.

Marius Stan a ţinut să precizeze că, dacă banii pentru sportul gălăţean pe 2009 sunt cele 12 miliarde de lei vechi anunţate de primarul Dumitru Nicolae, Oţelul va refuza să încaseze vreun ban.

„Este o insultă la adresa mişcării sportive, să nu dai nici unu la sută din bugetul oraşului”, a reacţionat capul grupării roş-alb-albastre.

Explicaţie foto: Marius Stan (dreapta) şi căpitanul Oţelului, Gabriel Paraschiv, punând ţara la cale într-o perioadă foarte delicată pentru fiecare dintre ei

Citit 1556 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.