Săptămâna promovărilor gălăţene: Voleibaliştii de la Arcada au intrat în prima ligă
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Săptămâna promovărilor gălăţene: Voleibaliştii de la Arcada au intrat în prima ligă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Echipa gălăţeană ajunge în eşalonul de elită încă din primul său an de existenţă, după ce a câştigat toate cele trei meciuri ale turneului de promovare


Galaţiul şi-a trăit cum se cuvine marele eveniment al sfârşitului de săptămână, tribunele pline şi o galerie foarte activă creând o atmosferă entuziasmantă în sala „Florin Balaiş” la meciurile turneului de promovare în Divizia A1, organizat foarte bine de clubul Arcada,  înfiinţat cu doar un an în urmă. Într-o astfel de atmosferă, echipa gălăţeană s-a comportat la înălţime, îndeplinindu-şi obiectivul propus încă de la înfiinţare, accesul imediat în eşalonul de elită al voleiului masculin românesc.

Încă din prima zi, elevii antrenorului Marian Apostu au arătat că formează cea mai bună grupare din acest turneu, Arcada câştigând categoric partida de vineri cu Chimszed Cluj-Napoca, scor 3-0 (19, 11, 16).

Sâmbătă la prânz Arcada şi-a continuat marşul triumfal spre prima ligă, cu o victorie, tot cu 3-0, în faţa timişorenilor de la Universitatea, asigurându-şi deja promovarea. În celelalte două meciuri de până atunci, Timişoara – CSM Universitatea Suceava 3-1 şi Suceava – Cluj 3-0. Ieri, un singur meci a prezentat o miză deosebită, Timişoara – Cluj, ambele echipe având nevoie de victorie pentru a mai avea speranţe. Până la urmă echipa de la Bega s-a impus cu 3-1 şi, alături de gălăţeni, va lua drumul Diviziei A1.

Turneul s-a încheiat cu meciul Arcada – Suceava, în care echipa noastră pornea drept mare favorită şi nu putea rata şansa de a promova cu trei victorii. Aşa a şi fost, Arcada – Suceava 3-0 (15, 12, 13) şi din viitorul sezon gălăţenii se vor afla alături de cele mai bune echipe din ţară. Astfel s-a încheiat o săptămână splendidă, începută luni cu promovarea baschetbalistelor de la Phoenix şi continuată la fel de voleibaliştii de la Aracada, care face ca despre Galaţi să se vorbească de bine şi în această vară.

Iată şi lotul Arcadei care a dus greul de-a lungul unui întreg sezon competiţional: Liviu Râpeanu (căpitanul echipei), Nicu Harabagiu (care este şi antrenor secund), Sebastian Palfi, Eduard Popescu, Ionuţ Cociş, Liviu Todaşcă, Marian Apostol (şi antrenor principal), Marius Pârvu, Arin Ciucă, Gabriel Constandache, Alexandru Voinea, Florin Florescu şi Sorin Dragomir.

Atmosfera s-a încins de-a binelea la festivitatea de premiere, unde Federaţia de specialitate şi organizatorii turneului au oferit o cupă impunătoare primei clasate şi numeroase alte trofee tuturor echipelor şi câtorva sportivi evidenţiaţi. Între premiaţii individuali s-au numărat şi trei jucători gălăţeni: cel mai bun – Nicu Harabagiu, cel mai bun trăgător secund – Sebastian Palfi şi cel mai bun libero – Marius Pârvu.

Marian Apostu, antrenor – jucător, a anunţat că se vor face câteva transferuri pentru o prezenţă onorabilă în prima ligă. „A fost greu să ne îndeplinim obiectivul, pentru că era vorba de o echipă nou înfiinţată. Le mulţumesc băieţilor pentru atitudinea de care au dat dovadă la acest turneu, dar şi pe parcursul întregului sezon. După o perioadă de pauză, vom începe să ne gândim şi la prima ligă, unde va fi mult mai greu! Cu siguranţă vor fi şi câteva îmbunătăţiri la nivelul lotului de jucători”, a declarat, Marian Apostu.

Prezent la turneu, preşedintele federaţiei de specialitate, Gehorghe Vişan, a apreciat că şi fără a-şi fortifica lotul Arcada are mari şanse să rămână în prima ligă. „Am văzut o echipă gazdă foarte bună, bine aşezată în teren. Cu loturile actuale, Galaţiul poate să se claseze între locurile IV - X în prima divizie, în timp ce Timişoara nu cred că are vreo şansă să rămână în prima ligă”, a declarat Gheorghe Vişan.

 

Citit 1438 ori Ultima modificare Duminică, 26 Mai 2013 17:24

3 comentarii

 • postat de prieteni de 40 de ani
  Luni, 27 Mai 2013 16:23
  Felicitari, BAIETI! Sa fiti sanatosi sa confirmati si in prima liga. Galatiul merita si bucurii de acest fel. Felicitari d-lui Mantu. Sper sa mancati volei pe paine si sa ne bucuram si la anul de succesele voastre.
  0
  0
  Raportează
 • postat de MIREL
  Luni, 27 Mai 2013 14:02
  Felicitari -lui director MANDACHE pentru promovare dupa desfiintarea de anul trecut.
  0
  0
  Raportează
 • postat de rodica
  Luni, 27 Mai 2013 07:40
  Felicitari si pupici din Oradea. SEBI esti un sportiv desavirsit si un om extraordinar.Sper ca galatenii sa te aprecieze la adevarata ta valoare. un fan din Oradea
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.