Oţelul este la un pas de faliment. Vezi toate detaliile intrării în insolvenţă

Oţelul este la un pas de faliment. Vezi toate detaliile intrării în insolvenţă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cererea de punere sub administrare judiciară a fost acceptată de Tribunalul Bucureşti


Clubul fanion al Galaţiului e cu un picior în prăpastie după ce Tribunalul Bucureşti a admis, ieri, cererea Oţelului de intrare în insolvenţă, numind şi un administrator judiciar, pe Activ Lichidator IPURL.

Situaţia a scăpat de sub control, primele probleme fiind semnalate chiar de fostul antrenor al roş-alb-albaştrilor, Petre Grigoraş. Tehnicianul şi-a dat demisia de la Oţelul după ce nu i s-au respectat cerinţele impuse, precum plata la timp a salariilor sau transferuri de noi jucători. Intenţiile companiei The Nova Group, cea care deţine pachetul majoritar de acţiuni, au devenit suspecte din momentul în care au început întârzierile alarmante la plata salariilor către jucători. Abia în urmă cu două zile s-a acordat leafa pe luna aprilie pentru ca fotbaliştii să nu-şi poată depune memoriu de a deveni liberi de contract.

"Contract de asigurare cu Astra de patru milioane de euro"

Fostul director general al Oţelului, Marius Stan, actualul primar al Galaţiului, a spus că s-a încheiat un contract de asigurare cu o firmă ce aparţine tot finanţatorului Oţelului, Dan Grigore Adamescu. „S-a încheiat un contract de asigurare cu Astra, în valoare de patru milioane de euro! Patru milioane! Oţelul e, practic, cel mai asigurat club din România, atât de asigurat că se apropie de faliment“, a spus Stan.

Administratorul judiciar poate propune falimentul

Judecătorul a dispus deja ca până pe 10 septembrie toţi cei care au de recuperat datorii de la FC Oţelul îşi pot depune cererile. Până pe 10 noiembrie va fi definitivat tabelul cu toţi cei care au ceva de recuperat de la clubul gălăţean. Administratorul judiciar trebuie să întocmească în 20 de zile, de la momentul când a fost desemnat, un raport de activitate prin care va propune fie intrarea în procedură simplificată, care înseamnă faliment, fie continuarea perioadei de observaţie de 50 de zile prevăzută de lege.

Printre cei care se află pe lista celor care au de primit bani de la Oţelul se numără impresarul Ionel Codoban şi firma de tipografie Evrika Eurodips.

Prima adunare a creditorilor va fi pe 15 octombrie. Apoi, pe 4 decembrie, administratorul judiciar va face o sinteză a tot ceea ce a realizat în cadrul procedurii.

Responsabilii insolvenţei pot plăti cu propria avere

Judecătorul a mai decis ca, în 40 de zile de la desemnarea sa, administratorul judiciar să întocmească un alt raport în care să precizeze cauzele şi împrejurările care au adus la apariţia stării de insolvenţă „cu menţionarea persoanelor cărora le-ar fi imputabilă, pentru a putea fi angajată răspunderea patrimonială a acestora în condiţiile articolului 138 din Lege”. Practic, se doreşte ca în cazul în care cineva a făcut posibilă ajungerea în insolvenţă a clubului să plătească pentru asta cu propria avere.

 

Citit 2334 ori Ultima modificare Miercuri, 10 Iulie 2013 18:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.