Oţelul, 101 nopţi la infirmerie!

Oţelul, 101 nopţi la infirmerie!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Patul de spital este ca un stadion în miniatură pentru o bună parte a componenţilor echipei gălăţene de Liga I * Cojoc, Gado, Hurdubei şi Paraschiv sunt jucătorii care au pierdut cele mai multe meciuri din motive medicale * De la entorsă la transplant * În schimb, Kolev, Costin şi Bourceanu n-au ratat nimic – au fost sănătoşi tun! *

Golul, pasa decisivă şi tacklingul, ca procedeu de recuperare a mingii, au fost înlocuite pentru mulţi dintre jucătorii Oţelului. Unii au cochetat în acest campionat mai mult cu targa, injecţia şi repausul total, ajungându-se la un număr record de meciuri pierdute din cauza accidentărilor.

Parcă niciodată n-au fost atâtea probleme de sănătate în lotul pregătit de Petre Grigoraş, nu mai puţin de 17 roş-alb-albaştri ratând cel puţin o partidă oficială din iulie 2008 încoace.

Diagnosticele - dintre cele mai diverse: de la banalele entorse şi contracturi musculare, până la disjuncţii de umăr, rupturi fibrilare, transplant de cartilaj la genunchi sau hepatită de tip B! Uf, groaznic! Chiar şi o fractură de metatars şi-a făcut loc pe terifianta listă a situaţiilor tratate în halat alb.

Genunchiul lui Samoel

Pentru că este vorba despre un sport de performanţă, avem şi la capitolul indisponibili un campion. Fundaşul dreapta Samoel Cojoc a ratat 16 jocuri din cauza operaţiei suferite la genunchiul drept, el urmând să redevină la condiţia de fotbalist abia la finalul acestui an.

Şi mijlocaşul Ramse Gado a pierdut mult - 14 meciuri, el fiind multă vreme pacientul clinicii „Isokinetic” de la Bologna.

În acest top urmează Adrian Hurdubei (10 partide eşuate), Gabriel Paraschiv (9), Cristian Sârghi (8), Marian Tănasă (7), Stevo Nikolici, Gabriel Viglianti (câte 6), Marius Pena, Silviu Ilie, Adrian Sălăgeanu (câte patru), Frane Vitaici, Cosmin Gârleanu (câte trei), Valentin Ioviţă, Jivko Jelev, Marian Cârjă (câte două) şi Laurenţiu Iorga (una).

„Accidentaţii iau trei sferturi din bugetul de salarii”

S-au acumulat 101 meciuri nebifate de către jucătorii lui Grigoraş, criză care a făcut ca Oţelul să defileze de multe ori în formule improvizate.

Sunt puţini cei care n-au avut de-a face cu medicul: portarul Stoian Kolev, un individ de 33 de ani, care se întinde serios de la un meci la altul, stoperul Sergiu Costin şi mijlocaşul central Alexandru Bourceanu au fost feriţi de necazuri şi doar suspendările i-au scos din primul unsprezece al „oţelarilor”.

„Din păcate, cam multe accidentări în acest campionat şi nu înţeleg de ce. De plătit, îi plătim pe toţi, însă nu joacă decât unii. Cam trei sferturi din bugetul de salarii se duc la jucătorii accidentaţi, iar asta nu este deloc bine”, a comentat directorul general al clubului dunărean, Marius Stan.

Însă nu asta-i problema, ci identificarea cauzelor care duc la umplerea infirmeriei.

Explicaţie foto: Gabriel Paraschiv (jos), căpitanul Oţelului, a pierdut nouă meciuri din campionatul curent din cauza problemelor medicale. Nu va fi apt nici vineri, la meciul cu Steaua

Citit 1193 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.