Paraschiv - mic la leafă, mare la trofee

Paraschiv - mic la leafă, mare la trofee
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Prezent de la început, alături de Sergiu Costin, în proiectul noii echipe gândite de Marius Stan, atacantul lui Dorinel Munteanu pare să fi înduplecat Cerul în vara anului trecut prin decizia de a-şi cere micşorarea salariului * „Ne va fi şi mai greu în continuare, dar nu ne vom da bătuţi, indiferent de adversar”, afirmă supercampionul Paraschiv *

Un om împlinit

Mai are puţin şi periclitează poziţia de golgeter all-time al clubului gălăţean, este căsătorit, are o fetiţă, a fost declarat de UEFA cel mai bun jucător din campionatul românesc în 2010-2011. Şi a câştigat cu Oţelul două trofee - Liga I şi Supercupa. Se poate spune că Gabriel Paraschiv (FOTO) este un om împlinit la 5 ani şi jumătate de când a început cu adevărat să presteze în primul eşalon.

„Mereu am ştiut că pot să joc în Liga I, dar am fost urmărit de câteva ghinioane. De când am ajuns la Galaţi însă, cariera mi s-a schimbat radical şi mă bucur mult că am făcut acest pas. Acum, că am câştigat aceste două cupe minunate, nu pot să spun decât că meseria de fotbalist este inegalabil de frumoasă”, spune atacantul cu care Dorinel Munteanu a depăşit multe obstacole în stagiunea precedentă. 

„Cea mai bună echipă din ţară”

Gabi este în continuare optimist, mai ales după jocul etalat de Oţelul în Supercupa cu Steaua.

„Avem echipă bună, cea mai bună din ţară, şi vreau să nu ne oprim aici. Sunt conştient că ne va fi mai greu, deoarece toată lumea ne va lua în serios acum, dar nu ne vom da bătuţi, indiferent de adversar. Trebuie să ne apărăm blazonul şi sper să jucăm toate meciurile de pe teren propriu cu casa închisă. Sunt convins că suporterii vor face o atmosferă de vis, aşa cum au făcut-o şi duminică, la Piatra Neamţ”, adaugă sportivul în vârstă de 33 de ani.

Nu se poate uita faptul că în vara anului trecut, adică exact la startul sezonului fantastic al Oţelului, el i-a cerut conducerii clubului să i se reducă din leafă. Iată o pildă de viaţă greu de întâlnit, poate şi un motiv în plus ca divinitatea să le bătătorească gălăţenilor drumul spre titlu!

N-a plecat la familie, a rămas la odihnă

Dacă mai era nevoie, Para a oferit şi zilele trecute o lecţie de profesionalism cum rar se poate vedea în Liga I. Deşi primise, ca şi colegii săi, liber până aseară, la ora 18.00, „oţelarul” a rămas în Galaţi după meciul câştigat sub Pietricica.

„Am ajuns la ora 4 acasă, abia am reuşit să dorm câteva ore. Ce-ar fi însemnat să plec la Moreni şi marţi, pe canicula asta, să mă întorc în Galaţi? Era obositor drumul şi am zis că-i mai bine să rămân în oraş ca să mă odihnesc”.

„Am luat Supercupa, dar nu s-a terminat fotbalul. Începem campionatul şi avem meci greu la Petrolul, în prima etapă”, susţine fotbalistul care a acceptat să facă o fotografie specială, dar nu înainte de a preciza că trebuie să ne mişcăm repede.

Altfel ar fi pierdut minute importante din somnul de după-amiază, un „must have” al sportului de performanţă.

Citit 1955 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.