BASCHET/ Două americance transferate de Phoenix

BASCHET/ Două americance transferate de Phoenix
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Echipa gălăţeană de primă ligă a semnat cu două jucătoare care au ales Galaţiul pentru prima lor experienţă în afara SUA


Formaţia feminină Phoenix Galaţi va miza şi în sezonul următor al Ligii Naţionale de Baschet Feminin pe jucătoare din Statele Unite, chiar dacă s-a despărţit de cele trei americance pe care le-a avut în lot campionatul trecut.

Florin Nini, managerul general al clubului, a anunţat ieri că s-au perfectat două achiziţii, Nicole Hamilton şi Ivory James, de la care se speră să aibă cel puţin acelaşi aport important în jocul echipei cum a fost sezonul precedent cel al lui Cherise Daniel, Earnie Williams şi Starr Fairbanks. Despărţirea de aceste trei baschetbaliste, conform lui Nini, s-a produs în urma creştererii pretenţiilor financiare ale acestora, iar bugetul clubului nu a permis satisfacerea lor.

Noile jucătoare de la Phoenix sunt Nicole Hamilton şi Ivory James, ambele se află la prima lor experienţă în afara SUA şi urmează să ajungă în Galaţi pe 10 august, cu o zi înaintea reluării antrenamentelor. „Sunt două jucătoare care vin din colegii renumite pentru valoarea baschetbalistelor pe care le au, aspect care le recomandă. Sunt două jucătoare de valoare, sperăm să se acomodeze foarte bine la noi”, a declarat Florin Nini.

Nicole Hamilton are 24 de ani, joacă pe postul de fundaş şi provine dintr-o familie numeroasă din Hampton, Virginia, urmând să-i aibă ca suporteri de la distanţă pe cele trei surori şi pe fratele său. În 2010, când evolua pentru Phoebus High-School, cu o medie de 19 puncte pe meci, a fost declarată jucătoarea anului în campionatul şcolilor de acest nivel. Din 2011 a trecut la Lady Pirates, echipă a Hampton University, unde a evoluat până în ultimul sezon, în care a avut o medie de 13,1 puncte pe meci.

Ivory James are 22 de ani, joacă pe postul de extremă şi este recomandată de agenţia de impresariat care o reprezintă ca o jucătoare rapidă, bună marcatoare şi, totodată, bună apărătoare. A jucat în echipa Colegiului Monroe (New Jersey) în perioada 2010-2011, când în 22 de meciuri a acumulat o medie de 9,6 puncte/joc, iar în sezonul 2011-2012 a jucat 29 de meciuri cu o medie de 10,4 puncte. În 2012-2013 a trecut la echipa Universităţii Wright State, pentru care a evoluat în campionatul NCAA. În sezonul 2013-2014 a avut 35 de meciuri jucate, cu o medie de 17,2 puncte/partidă, fiind selectată în echipa ideală a Horizon Conference (echipele din zona de est a SUA).

Ivory James ne-a spus ieri că este nerăbdătoare să ajungă la Galaţi. „Sunt foarte încântată că am această ocazie, de a reprezenta Phoenix Galaţi, şi aştept cu nerăbdare să evoluez aici”, ne-a declarat jucătoarea americană.

Înaintea acestor două transferuri, Phoenix a mai perfectat în acestă vară achiziţia gălăţencei Gabriela Necula, care revine astfel în oraşul în care s-a format ca baschetbalistă la LPS, sub îndrumarea antrenoarei Andradei Miron. Florin Nini a precizat că intenţionează şi alte transferuri până la reunirea lotului antrenat de grecul Theodosios Sakis Paralikas.

Citit 1138 ori Ultima modificare Joi, 17 Iulie 2014 18:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.