11 TRANSFERURI pentru promovarea în PRIMA LIGĂ/ Handbaliştii de la CSU au un obiectiv îndrăzneţ

11 TRANSFERURI pentru promovarea în PRIMA LIGĂ/ Handbaliştii de la CSU au un obiectiv îndrăzneţ
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Echipa masculină gălăţeană va încerca în noul sezon revenirea în primul eşalon după mai bine de un deceniu


Handbaliştii gălăţeni de la CSU au început pregătirile cu mai bine de cinci săptămâni în urmă, graba fiind motivată prin faptul că în viitoarea ediţie a ligii secunde, care va debuta pe 13 septembrie, clubul gălăţean are un obiectiv extrem de îndrăzneţ. După mai multe sezoane în care s-a luptat în pluton, de data aceasta CSU ţinteşte revenirea în prima ligă după mai bine de un deceniu de absenţă din elită. 

Deocamdată previziunile sunt promiţătoare, după o campanie de transferuri impresionată prin numărul de achiziţii. În această vară s-a reuşit transferul a nu mai puţin de 11 jucători care, împreună cu cei din vechiul lot, pot alcătui un nucleu de care va trebui să se ţină seama în noul campionat.

Antrenorul Mihai Pantea, care este şi directorul clubului, a declarat că obiectivul este clasarea pe unul din primele trei locuri ale seriei, adică minim prezenţa în turneul de baraj pentru promovare. „Am reuşit transferuri cu jucători de calitate, dornici să facă performanţă. Împreună cu consacraţii echipei din sezoanele trecute, cred că am creat un grup de jucători pe care ne putem baza. Pentru viitorul apropiat sezon competiţional ne-am fixat drept obiectiv, în primă fază, clasarea pe podium, apoi să încercăm promovarea”, a notat Mihai Pantea. Prima clasată în serie va obţine promovarea directă, în timp ce formaţiile de pe locuri 2 şi 3 vor juca un turneu de baraj pentru accesul în prima ligă.

Trei meciuri de verificare 

CSU a susţinut deja trei meciuri de verificare, toate în deplasare. Scorurile din primele două partide test sunt promiţătoare: 33-27 cu CSM Focşani şi 29-28 cu CSM Ploieşti. Apoi, s-a pierdut cu CSM Bucureşti, echipă din primul eşalon, scor 37-25.

Conducerea tehnică are la dispoziţie un lot numeros, format din 21 de jucători: Andronic, Mârşiu, Lăpuşneanu, Dospinescu, Bursuc, Şahân, Codurache, Grigore, Ghenghea şi Sora, plus noile achiziţii, Cristian Savlovschi – revenit la CSU după ce a promovat cu Dunărea Călăraşi, Cosmin Ţigănaşu (de la Potaisa Turda), Tiberiu Moldovan şi Alexandru Ciobanu (HC Vaslui), Silviu Frangulea şi Ştefan Ionel (Centrul Naţional de Excelenţă de la Sighişoara, au mai jucat pentru CSU), Alexandru Poteră (Universitas Iaşi), Vlad Avram şi Şerban Matei (CSM Oradea), Cătălin Manolache (CSS Galaţi) şi Radu Strugariu (CSS Bacău).

„Până la startul în noul sezon ne vom preocupa de omogenizarea echipei. Pentru acest lucru ne vom pregăti cu toată atenţia, dorind să mai susţinem încă două-trei jocuri amicale, astfel ca meciurile oficiale să ne găsească cât mai bine pregătiţi”, a adăugat tehnicianul gălăţean.

Programul meciurilor din turul campionatului

Gălăţenii vor debuta în deplasare (12 septembrie) în compania echipei Poli Iaşi. În continuare se va desfăşura astfel: CSM II Bucureşti (acasă), CSM Focşani (d), etapă liberă, CSU Târgovişte (a), Vicov Bucovina Suceava (d(, LPS Piatra Neamţ (a), Ştiinţa II Bacău (d), CSU II Suceava (a), Teleormanul Alexandria (d), Argeş Piteşti (a), CSM Ploieşti (d), Cimentul Bicaz (a), HCM Buzău (d) şi HCM Câmpina (a). Prima parte a Campionatului Diviziei A se va încheia pe 20 decembrie, returul urmând a începe pe 14 februarie. Competiţia se va desfăşura în două serii: A (cu 15 echipe) şi B (cu 14 echipe).

Citit 1324 ori Ultima modificare Joi, 28 August 2014 17:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.