Nogo, din nou la Oţelul!

Nogo, din nou la Oţelul!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Pilda cu mielul rătăcitor se potriveşte perfect şi la Islam: musulmanul Salif revine la Galaţi după o jumătate de an în care a visat cai verzi pe pereţi şi un transfer în Franţa * Fundaşul va avea acum un salariu mai mic decât cel pe care i-l propunea Oţelul în vara anului precedent *

Visa să joace printre francezi

În iarnă pleca de pe poziţia celui supărat pe sat şi trântea uşa după el. Crescut la Galaţi în fotbalul mare, africanul Salif Nogo se lepăda de cei trei ani în care directorul general Marius Stan şi antrenorul Petre Grigoraş avuseseră răbdare cu stângăciile-i inerente.

Pentru că refuzase să semneze prelungirea contractului cu Oţelul, bolmojind tot felul de scuze, Salif fusese exilat la echipa a doua, culegând tot felul de şicane. „Adio, România!”, spunea fundaşul central din Burkina Faso la plecarea din ţara pe a cărei limbă ajunsese s-o cunoască destul de bine.

Interesul unei echipe de ligă secundă din Franţa - Troyes, îi luase minţile, Occidentul îl îmbătase de-a binelea! Un rol important l-a avut, însă, şi impresarul cu care intrase în contact în vara anului trecut, un individ care credea că va face bani pe cârca unui Nogo - liber de contract! 

Şi-a schimbat impresarii şi impresiile

Salif a plecat în Franţa, dar acolo n-a găsit câinii cu colaci în coadă, aşa cum bănuia aici, în estul Europei. Oficialii clubului Troyes se acoperiseră pe postul de stoper şi nu aveau nevoie de surplus, iar din altă parte nu mai venea nicio ofertă.

Tânărul african, care şi în toamna anului trecut cam trăsese mâţa de coadă (antrenamente fără tragere de inimă, jocuri foarte puţine din cauza faptului că era mereu cu capul în norii Franţei etc.), s-a „refugiat” apoi la fratele său, din Belgia, şi a tot aşteptat.

Şi cum nu numai românului îi vine mintea cea de pe urmă, Nogo şi-a reziliat înţelegerea avută cu agentul FIFA care-l smulsese de la Galaţi. Imediat, a restabilit legătura cu primul său impresar, Marian Tiugan, cerându-i cu disperare un nou loc de muncă! Începea să-şi aducă aminte de Oţelul…

Revine pe bani mai puţini

Tiugan l-a sunat pe directorul general al roş-alb-albaştrilor, i-a povestit drama junelui african rămas pe coclauri şi i-a propus reconcilierea. „Nu ştiu dacă mai dorim acest lucru”, a fost prima reacţie a şefului gălăţean, evident supărat după episodul din 2008, dar după o discuţie cu tehnicianul Petre Grigoraş şi-a schimbat părerea.

Nogo va semna în câteva zile un nou contract cu formaţia de la Dunăre şi la finele acestei luni va reveni la Galaţi.

„Nu vreau să spun mai multe până nu văd contractul semnat”, a ţinut să comenteze Stan, dar cert este că sportivul de 22 de ani din Ouagadougou va încasa mai puţini bani faţă de propunerea din vara anului trecut a Oţelului. „Quelle dommage!”, cum ar zice Salif în franceză, limba sa natală.

Explicaţie foto: Salif Nogo (dreapta) va îmbrăca din nou tricoul pe care îl aruncase în decembrie 2008

Citit 1560 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.