Apostol, „tricolorul” din Galaţi

Apostol, „tricolorul” din Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Jucătorul crescut la FCM Dunărea şi cizelat la Oţelul şi Farul Constanţa a uitat de scandalul cu substanţele interzise, din 2004, a trecut peste moartea părintelui şi a ajuns să joace un meci întreg la debutul în reprezentativa României *

Iulian Cătălin Apostol – carte de vizită

- născut pe 3 decembrie 1980 la Galaţi;

- a început fotbalul la FCM Dunărea, debutând în Liga a II-a la 16 ani;

- a mai jucat la Oţelul, Astra Ploieşti, Gloria Buzău şi Farul Constanţa;

- activează la Unirea Urziceni şi a prins echipa naţională la 28 de ani;

- şi-a pierdut tatăl în februarie 2007, Traian Apostol decedând la 54 de ani din cauza unui accident vascular;

- se va căsători săptămâna viitoare.

Cel mai bun an al său

Una dintre surprizele noului selecţioner al României s-a născut în Galaţi, a jucat la principalele echipe ale oraşului, dar acum este salariatul Clubului Unirea Urziceni. Ca un făcut, anul 2009 i-a rezervat multe împliniri şi i le oferă în buchet: a debutat în prima reprezentativă a României (integralist, sâmbătă, la 1-0 în Lituania), este la un pas de a cuceri titlul de campion naţional cu gruparea ialomiţeană, iar pe 14 iunie îşi va pune pirostriile.

În pielea lui Iulian Cătălin Apostol să fii acum şi nu-ţi mai trebuie nimic! Omul se simte împlinit şi admite că nu se aştepta ca viaţa să-l îndrăgească atât de tare la cei 28 de ani ai săi. Marele său of este că Traian Apostol, tatăl său, a pierit acum doi ani, şi n-a apucat să se bucure alături de cel pe care apropiaţii îl dezmiardă „Iulică”.

Pe 14 iunie „se va nenoroci”

Drama lui Apostol din 2007 l-a marcat enorm, dar se poate spune că de atunci fotbalistul a început să urce, să progreseze. La câteva luni de la nefericitul eveniment, jucătorul s-a transferat la Unirea Urziceni, devenind o piesă importantă în angrenajul formaţiei care se pregăteşte să meargă în grupele Ligii Campionilor direct de pe primul loc al clasamentului Ligii I.

„E visul meu de-o viaţă să ajung în Champions League. Iată, tot în acest an am ajuns şi la naţională, acolo unde orice jucător de fotbal care se respectă este obligat să ţintească”, spune gălăţeanul ajuns „tricolor” la o vârstă la care alţii s-ar blaza.

La sfârşitul acestei săptămâni, Iulică se va căsători, iar nunta mingicarului va avea loc în oraşul de la Dunăre. „Se va nenoroci!”, glumeşte antrenorul Petre Grigoraş, cel care l-a pregătit pe Apostol şi la Oţelul, dar şi la Farul.

Furosemidul nu i-a furat ascensiunea

Cine putea spune acum cinci ani, de pildă, că scundului mijlocaş i se va intona imnul în tricoul primei reprezentative? De ce atunci? Ei bine, Apostol, în acea perioadă component al Farului, a fost suspendat şase luni şi amendat cu 2.000 de euro pentru dopaj, el fiind depistat pozitiv la un control antidoping.

În proba sa de urină au apărut urme de furosemid, un diuretic din categoria agenţilor mascanţi, însă până la urmă s-a dovedit a fi o întâmplare: atât el, cât şi Adrian Senin fuseseră „ajutaţi” de Mihai Baicu, coleg care se trata cu medicamentul respectiv.

„Este o greşeală, iau medicamente foarte rar. Nu accept să mi se păteze imaginea!”, s-a apărat gălăţeanul. Sâmbătă, el a apărat cu succes blazonul echipei naţionale. Ce salt!

Explicaţie foto: Iulian Apostol a fost ca un ştrumf în partida de sâmbătă seară, din Lituania: fâşneţ şi cu o plasă pe cap din cauza unei lovituri încasate în prima repriză

Foto: Prosport

Citit 1417 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.