RELATARE DIN MONTREAL de la TRIMISUL SPECIAL al "Vieţii libere"/ Irina Begu deschide meciul din FED CUP cu Canada (FOTO)

RELATARE DIN MONTREAL de la TRIMISUL SPECIAL al "Vieţii libere"/ Irina Begu deschide meciul din FED CUP cu Canada (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Partida Canada – România din Cupa Federaţiei la tenis, baraj pentru intrarea în Grupa Mondială, începe sâmbătă, de la ora 20,00 (ora României) * Irina Begu spune că este pregătită să joace atât la simplu, cât şi la dublu


La Arena „Maurice Richard”, folosită de regulă ca patinoar, singurul semn în exterior că acolo va avea loc un eveniment important de tenis este un mic banner, amplasat deasupra uneia din intrări. Am fost întâmpinaţi de un om de ordine, care ne-a condus în interiorul sălii cu amabilitate şi toleranţă. Fără rigiditatea şi „acreala” cu care suntem obişnuiţi acasă în situaţii similare, a permis accesul chiar şi fără a avea încă ecusonul de acreditare, în timpul antrenamentului echipei noastre.

În tribune, se afla un grup de suporteri români, stabiliţi în Canada, care n-au mai avut răbdare până la ora meciului pentru a le vedea pe jucătoarele noastre. Au intrat în arenă la fel de uşor şi n-au ezitat să-şi manifeste susţinerea prin aplauze, fără ca fetele din teren să pară deranjate de zgomot. Dimpotrivă, au răspuns la rândul lor cu aplauze.

Pe teren, de o parte a fileului s-au aflat Alexandra Dulgheru şi Andreea Mitu, iar de cealaltă, Irina Begu şi  Raluca Olaru, aspect care arată clar că se va miza pe perechea Begu – Olaru dacă se va ajunge ca meciul de dublu să fie decisiv. Astfel, Irina Begu va evolua la fel ca la Galaţi, în partida cu Spania din februarie, sâmbătă la simplu şi duminică atât la simplu, cât şi la dublu. „Mă simt foarte bine aici, în primul rând pentru că fac parte din echipa României. Sper ca în weekend să fac un rezultat bun şi să îmi ajut cât de mult pot echipa. În cazul în care se va ajunge ca meciul de dublu să fie decisiv, eu sunt pregătită să îi fac faţă”, a declarat Irina Begu la ieşirea de la antrenament.

Imaginea sălii în interior demonstrează că în Canada nu se pune accent atât pe aspectul estetic, cât pe cel practic, fapt confirmat şi de românii aflaţi în Montreal şi ai căror copii au parte de tot ceea ce înseamnă infrastructură sportivă, de la terenurile de fotbal la patinoare pentru hochei şi bazine de înot în fiecare cartier. De altfel structura arenei, construită în 1962, nu a avut parte de modificări extreme sau de investiţii deosebite la ultima renovare, cea din 1994, astfel că are dotări vechi, dar practice şi rezistente.

În Canada, unde sportul naţional este hocheiul, partida de Fed Cup nu a stârnit iniţial mare interes decât printre românii stabiliţi aici. Lucrurile s-au schimbat de la începutul săptămânii, evenimentul devenind atractiv pentru canadieni abia după ce Eugenie Bouchard şi-a confirmat prezenţa în echipă. Românii veniţi să asiste la antrenament au spus că până atunci printre cei care cumpărase biletele erau majoritari românii, iar acum estimează o dispută echilibrată în tribune.

Întâlnirea Canada - România va avea loc sâmbătă şi duminică, învingătoarea urmând să evolueze în 2016 în cea mai înaltă divizie a competiţiei, iar învinsa va juca în Grupa Mondială II.

Echipa României este formată din Irina-Camelia Begu - locul 33 WTA, Alexandra Dulgheru - 69 WTA, Andreea Mitu - 104 WTA şi Raluca Olaru - locul 62 WTA la dublu.

Canada va fi reprezentată de Eugenie Bouchard - locul 7 WTA, Gabriela Dabrowski - locul 181 WTA, Sharon Fichman - locul 205 WTA şi Francoise Abanda - locul 260 WTA.

Sâmbătă, de la ora 20,00 (ora României, televizare Dolce Sport) vor avea loc primele două meciuri de simplu: Francoise Abanda - Irina Begu și Eugenie Bouchard - Alexandra Dulgheru, în această ordine, conform tragerii la sorţi care a avut loc vineri. Duminică, de la aceeaşi oră, vor avea loc următoarele două jocuri de simplu: Bouchard - Begu şi Abanda - Dulgheru. Apoi, dacă va mai fi cazul, va urma jocul de dublu. La tragerea la sorţi, Alina Cercel-Tecşor, căpitanul nejucător al echipei noastre, a anunţat perechea Mitu / Olaru, dar aproape sigur vor juca Dulgheru şi Olaru. Şi la partida anterioară, cu Spania, a procedat la fel, anunţând la tragerea la sorţi o altă componenţă a perechii de dublu faţă de cea care a intrat pe teren. De altfel, tragerea la sorţi a fost una favorabilă, Begu jucând duminică în primul meci şi astfel se poate odihni pentru dublu în timpul partidei Alexandrei Dulgheru cu Abanda. La Galaţi, în a doua zi a partidei cu Spania, a jucat în al doilea meci de simplu şi apoi a intrat după 40 de minute din nou pe teren, la dublu.

Partida Canada – România din Fed Cup este prezentată în "Viaţa liberă" cu sprijinul companiei Arcada.


 

Citit 1320 ori Ultima modificare Sâmbătă, 18 Aprilie 2015 00:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.