Valentin Ioviţă se însoară!…

Valentin Ioviţă se însoară!…
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Aleasa inimii fotbalistului gălăţean este frumoasa Carmen Lavinia *

Despre fotbalişti, despre sportivi în general am scris cel mai mult atunci când s-au aflat în arenă. Iată că de această dată ni se oferă prilejul s-o facem într-un moment deosebit pentru unul dintre jucătorii emblematici ai Galaţiului.

Fericitul eveniment s-a petrecut ieri, la orele prânzului. Clipele emoţionante au avut loc la Oficiul Străii Civile a Primăriei Galaţi, unde fotbalistul Valentin Ioviţă a spus un "Da" răspicat, unindu-şi destinele cu aleasa inimii -  frumoasa Carmen Lavinia Borcea, cu care poartă o prietenie de patru ani…

Împărtăşindu-le fericirea şi emoţiile de nestăvilit, ne alăturăm şi noi urărilor rudelor, prietenilor şi iubitorilor fotbalului dorindu-le multă fericire şi "Casă de piatră"!

Mirele joacă fotbal de 16 ani…

Deşi are doar 25 de ani (i-a împlinit în ianuarie), Valentin Ioviţă s-a întâlnit cu balonul rotund cu 16 ani în urmă. Primii paşi i-a făcut la Clubul Salbero (patronat de Costică Bezman – fost apreciat fotbalist al Galaţiului), sub atenta îndrumare a antrenorilor Ioan Nicu şi Aurică Drăgan. A rămas aici timp de cinci ani, jucând în echipele de copii şi juniori.

Pentru calităţile sale deosebite a fost cooptat în loturile naţionale de juniori II şi I. A avut onoarea să fie prezent la Campionatul European de juniori din Anglia, unde între adversare s-au aflat puternicele selecţionate ale Germaniei şi Spaniei.

A urmat o nouă experienţă: sezonul 2000-2001 găsindu-l în Germania, în echipa de tineret a VfL Bochum. A revenit în ţară la Gloria Buzău, sub bagheta cunoscutului şi apreciatului jucător-antrenor Ion Viorel, împreună parcurgând traseul din "C", în "B".

Următorii doi ani îl găsesc pe Ioviţă al nostru la Sportul Studenţesc - în primul eşalon, cu care s-a  clasat pe un excelent loc doi.

Pentru încă un an a venit la FCM Dunărea, în „B”, apoi sezoanele 2006-2008 îl găsesc la Buzău, cu care a promovat în primul eşalon. De anul trecut a revenit în Galaţi - dar la Oţelul - club la care a evoluat  în primul şi al treilea eşalon.

Bilanţ fructuos

A adunat peste 160 de partide în primele două eşaloane, fără a mai lua în calcul jocurile la echipele de juniori şi Divizia C. În „B” a marcat 23 de goluri, iar în primul eşalon şapte. Evoluează pe postul de mijlocaş stânga şi dreapta – jucând la fel de bine cu ambele picioare.

Gălăţean get-beget, se consideră un jucător împlinit, deşi mai are multe de spus pe terenul de joc. La 25 de ani este un fotbalist în floarea… carierei sportive.

Principalele calităţi ale lui Valentin sunt viteza, tehnica şi  determinarea, calităţi la care subscriu şi tehnicienii sub bagheta cărora a jucat.

Pe linia pregătirii sale profesionale, Ioviţă a absolvit Liceul Sportiv din Buzău şi cursurile Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport din Galaţi, iar în prezent este masterand la aceeaşi facultate din cadrul Universităţii "Dunărea de Jos".  

Citit 4960 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.