PERFORMANŢĂ COLOSALĂ! Patricia Țig a reuşit o surpriză de proporţii şi joacă FINALA la Baku

PERFORMANŢĂ COLOSALĂ! Patricia Țig a reuşit o surpriză de proporţii şi joacă FINALA la Baku
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Gălățeanca Patricia Maria Ţig, locul 154 WTA, venită din calificări, a învins-o, sâmbătă, scor 6-3, 6-2, pe principala favorită, sportiva rusă Anastasia Pavliucenkova, locul 42 WTA (locul 13 în urmă cu patru ani) şi a acces în premieră în finala unui turneu WTA, la Baku Cup, competiţie cu premii de 250.000 de dolari. Pavliucenkova era principala favorită a turneului.

Patricia Ţig, care a împlinit 21 de ani în această săptămână, a servit excelent, jocul său în ansamblu a fost impresionant, şi-a dominat categoric adversara şi astfel se califică în finală la doar al doilea turneu WTA din carieră!!!

Evoluția deosebită a gălățencei i-a impresionat şi pe comentatorii postului francez  Ma Chaine Sport, care nu conteneau cu "Olala" admirative la fiecare punct câştigat de Patricia.

Acasă, e extaz! "Suntem fericiţi, suntem fericiţi", ne spunea aproape cântând de bucurie tatăl Patriciei, fostul voleibalist Marius Ţig.

În finală, Patricia Maria Ţig o va întâlni pe Margarita Gasparian din Rusia, locul 112 WTA, care a trecut în semifinale de a doua favorită, jucătoarea italiană Karin Knapp (38 WTA), scor 6-3, 5-7, 6-3. Patricia Ţig şi Margarita Gasparian au mai fost adversare o dată, în ianuarie 2015, în optimile de finală ale turneului ITF de la Andrezieux-Bouthenon (Franţa), când învingătoare a fost sportiva rusă, scor 6-2, 7-5. Perechea Margarita Gasparian și Alexandra Panova a câștigat, sâmbătă, semifinala de dublu în fața perechii Zhaoxuan Yang/Lin Zhu, scor 4-6, 6-2, 10-7, astfel că Gasparian va disputa, duminică, atât finala de simplu, cât și pe cea de dublu.    

Prin accederea în ultimul act al competiţiei, Ţig şi-a asigurat un premiu de 21.400 de dolari şi 198 de puncte WTA (18 puncte pentru calificarea pe tabloul principal și alte 180 de puncte pentru accederea în finală), cu care va urca, de luni, între primele 120 de jucătoare ale lumii.

Finala, care poate fi urmărită în direct (televizare) pe internet, va fi duminică, cu începere de la ora 10,00 (ora României). 

 

 

Citit 1976 ori Ultima modificare Sâmbătă, 01 August 2015 16:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.