VOLEIBALIŞTII de la Arcada vor titlul de campioană
Foto: Foto Sorin Pană

VOLEIBALIŞTII de la Arcada vor titlul de campioană
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

* Echipa gălăţeană va avea un program extrem de dens în a doua jumătatea a lunii, cu şase meciuri în trei competiţii


După un final de an încărcat, pentru jucătorii echipei de volei Arcada urmează o perioadă un debut de sezon şi mai şi. Aceştia vor demara, de la mijlocul acestei luni, participările la trei competiţii, care mai de care mai importante. Pentru a trece cu suces la acestea, stafful tehnic a sunat de la începutul săptămânii adunarea pentru reluarea antrenamentelor, pregătiri care vor trebui să asigure acumulările necesare pentru a putea asigura o prezenţă cât mai onorabilă pe toate planurile.

Primele examene din acest an vor avea loc pe 13 şi 16 ianuarie, în „Cupa României”, cu Tricolorul Ploieşti, cu primul joc la Galaţi. Gălăţenii urmăresc calificarea în faza a doua, dar, totodată, au şi o revanşă de luat în faţa „găzarilor”, după neplăcutul episod din campionat, în care au pierdut la „masa verde”.

Apoi, pe 20 ianuarie va avea loc prima manşă din optimile de finală ale Challenge Cup, când Arcada va da piept cu o echipă puternică din voleiul european, cea a francezilor de la Asul Lyon Metropole, pentru ca, la numai o săptămână, să aibă loc meciul retur. În campionatul intern – Divizia A1, unde Arcada se situează pe un loc foarte bun (III-IV, la egalitate cu Baia Mare) – în finalul acestei luni vor avea loc două partide. Mai întâi, cu vicecampioana ediţiei trecute – VCM Zalău (23 ianuarie) şi, din nou, cu Tricolorul, la Ploieşti (30 ianuarie).

Conştienţi de misiunea pe care o au, jucătorii şi stafful tehnic vor acorda toată atenţia acumulărilor. „Suntem ancoraţi în trei importante competiţii pe care le tratăm cu cea mai mare seriozitate. Va trebui să programăm antrenamente intense, primul dintre ele având loc luni dimineaţă, la care au răspuns prezent toţi jucătorii, inclusiv cei din Venezuela şi Brazilia. De asemenea, ne preocupă şi varianta de a încerca una-două întăriri, pentru că va trebui să facem faţă cu brio pe toate planurile”, ne-a declarat antrenorul Marian Apostu.

Cei de la Arcada au revenit din scurta vacanţă cu optimism maxim, Marian Apostu spunând că obiectivul este obţinerea unei medalii în campionat: “Aştept ca în acest an să fim mai limpezi la minte, să jucăm altceva şi, cum am mai spus de foarte multe ori, aştept o medalie. Culoarea o s-o vedem la final”. Brazilianul Caio de Pra a fost şi mai tranşant, ţinta sa fiind câştigarea Diviziei A1: “Vreau să câştigăm titlul, vreau să devenim campioni”.

Foto Sorin Pană

Citit 1090 ori Ultima modificare Luni, 08 Februarie 2016 11:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.