Fotbalul, industrie sau talcioc?

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Au ciripit sau nu foştii fotbalişti la Securitate? Iată întrebarea săptămânii precedente care a generat iarăşi conflicte, unele având nevoie doar de o scânteie pentru reaprindere.

Gică Popescu avea dosar de informator, dar cică a turnat de bine, Rodion Cămătaru - la fel, iar Mircea Lucescu zice despre Cornel Dinu că era de-al lor, de-al miliţienilor. Ideea este că această descoperire reface portretul robot al fotbalistului: ca să dai note informative, tre’ să ai ceva carte, nu poţi semna acele rânduri cu… ristul sau cu ţâful. 

* Se pierde multă vreme cu explicaţii fade pe marginea fotbalului de pe la noi. Că a devenit o industrie, că nu mai poate fi considerat o disciplină şi atât, că este sportul-rege, dom’le… Păi dacă al nostru, mic şi deloc efervescent, ar putea intra sub tutela Ministerului Industriei, ăla de la ei cu ce se mănâncă?

De pildă, Real Madrid a avut 50.000 de fani pe stadion la prezentarea brazilianului Kaka. În România, nici când este intrarea liberă la un meci nu se umple o arenă, aşa că mai uşor cu „industria”. Ca să fim corecţi, miuţa autohtonă ar trebui ridicată abia la nivelul de talcioc, or o asemenea piaţă nu poate fi cotată la bursă.   

* Unirea Urziceni a câştigat primul meci din Liga Campionilor. OK, competiţia n-a început, însă formaţia campioană din micuţul oraş ialomiţean şi-a găsit în cele din urmă stadion pe care să-şi umfle muşchii prin grupele Champions League. Va juca la Cluj, pe arena CFR-ului. E o mică victorie – dacă şi-ar fi găsit loc undeva, peste hotare? Vedeţi de ce nu merge faza cu industria în mediul rural al „soccer”-ului continental?

* Gata, Florin Prunea a fost basculat din conducerea Federaţiei Române de Fotbal. Cel puţin asta a anunţat Mitică Dragomir, şeful Ligii Profesioniste, individ care oricum se afla în relaţii de Tom şi Jerry cu fostul portar. „Am avut Comitetul de Urgenţă al FRF şi l-am eliberat din funcţie”, a anunţat Dragomir, în timp ce Prunea mărturiseşte că n-a fost înştiinţat de o asemenea decizie.

Totuşi, de vreme ce a fost trimis în judecată în cazul de corupţie din arbitraj, la ce se putea aştepta Florin? Problema este că mai sunt şi alţii de pe acolo care ar merita acelaşi tratament.

Citit 588 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.