Pierdut cumpăt. Puncte, aşişderea

Pierdut cumpăt. Puncte, aşişderea
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Startul ratat de campionat pentru deţinătoarea trofeului poate fi pus pe seama irascibilităţii excesive a jucătorilor, arbitrul Istvan Kovacs speculând la maxim această stare de tensiune * Fără a scuza eşecul campioanei în exerciţiu, trebuie spus că „centralul” din Carei - dacă tot a vrut să fie exigent până la capăt - ar fi trebuit să elimine şi un „găzar” *

De ce a fost iertat Enescu?

„Liga Campionilor ne poate scoate din ritm”. Marius Stan se teme de acest lucru de aproape două luni şi încă n-a sosit ora primului meci din prestigioasa competiţie. Şi celelalte evenimente minunate din cariera unui fotbalist, precum Supercupa de la Piatra Neamţ, apasă la fel de mult.

Oţelul de luni seară (1-2 la Petrolul Ploieşti) n-a mai semănat cu formaţia care tăvălea Steaua pentru primul trofeu al sezonului. Prea nervoşi pentru etapa inaugurală a Ligii I, ediţia 2011-2012, roş-alb-albaştrii n-au beneficiat de clemenţa arbitrului Istvan Kovacs, ba chiar au fost „ciuruiţi” preventiv.

Bratislav Punosevac (39’) şi Liviu Antal (67’) au fost eliminaţi cu sânge rece, nu şi Dănuţ Enescu, primul dur al meciului: picior în abdomenul lui Punosevac încă din minutul 3!

Doar un „roşu” se justifică

Indiferent de jocul ceva mai modest al campionilor, soarta partidei de la Buzău a fost decisă de cele două expulzări, Oţelul lăsând senzaţia că şi cu un om în minus poate să câştige în faţa Petrolului.

Reluările TV arată că atacantul „oţelar” care a părăsit terenul înainte de pauză merita un singur cartonaş galben, cel de-al doilea fiind exagerat, în vreme ce la Antal se poate vorbi despre măsuri juste luate de „fluieraşul” din Carei: mijlocaşul dreapta a fost imprudent de două ori (mai întâi a întârziat jocul, luând absolut gratuit avertismentul, apoi s-a hazardat să atace cu talpa un adversar în jumătatea ploieşteană).

Dacă Petrolul ar fi jucat în inferioritate numerică din start - gestul lui Enescu nefiind cu nimic mai domestic, ci dimpotrivă - trupa Galaţiului ar fi avut viaţă uşoară.

Atenţie la noua tendinţă!

Faptul că patronii lui FC Timişoara, FC Vaslui, dar şi alte persoane din fenomen au tocat subiectul Oţelul în primăvara acestui an, punând cucerirea titlului de campioană exclusiv pe seama ajutorului acordat de arbitri, le poate îngreuna şi mai tare sezonul lui Dorinel şi compania.

Unii dintre „cavalerii fluierului”, este şi cazul lui Kovacs, vor simţi nevoia să le taie din aripi roş-alb-albaştrilor, fiind, e drept, şi mai pretenţioşi cu reprezentanţii României în UEFA Champions League.

Pe fondul acestei realităţi, plusul de irascibilitate de luni seară i-a adus Oţelului prima înfrângere într-un joc oficial după două luni şi jumătate (ultima data din 13 aprilie 2011, 0-1 în Ghencea, cu Steaua).

Oţelul, cu doi eliminaţi şi în 2008

Situaţia de luni seară este unică în istoria clubului de prim eşalon. Niciodată nu s-a mai întâmplat ca în prima etapă a campionatului doi jucători ai formaţiei dunărene să plece mai devreme la duşuri!

În schimb, trupa locală a mai trăit acum 3 ani şi 4 luni experienţa de a juca fără doi oameni până la final. Se întâmpla pe 2 martie 2008, când Oţelul pierdea pe teren propriu cu Rapid Bucureşti: scor 0-1. Primeau, atunci, cartonaşe roşii, Sergiu Brujan (79’) şi Gabriel Paraschiv (85’).

CITEŞTE ŞI   Oţelul şi salata de roşii. 1-2 cu Petrolul, cu doi eliminaţi

Citit 1723 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.