Atacăm în Kosovo!

Atacăm în Kosovo!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Federaţia Europeană de Handbal a stabilit programul meciurilor din turul doi al Cupei Cupelor. Finaliste ale „Cupei României”, handbalistele de la Oţelul au avut statut de cap de serie la tragerea la sorţi de ieri, astfel că în calea elevelor antrenoarei Alexandrina Soare a ieşit echipa KHF Kastrioti (din Kosovo). 

Republica Kosovo?

Gălăţencele vor păşi pe tărâm necunoscut, Republica Kosovo – desprinsă din Serbia – este nerecunoscută pe plan internaţional de multe ţări membre ONU, printre care şi România.

Pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe „cetăţenii români sunt sfătuiţi să acorde o atenţie sporită şi să manifeste prudenţă la efectuarea călătoriilor în Kosovo.”

Tot site-ul MAE informează că „situaţia de securitate din Kosovo rămâne imprevizibilă, în special în nordul provinciei. Riscul unor incidente violente este ridicat.”

De notat că suprafaţa teritorială a Republicii Kosovo este de 10.908 km pătraţi (cu o populaţie de 2.100.000 de locuitori), judeţul Galaţi reprezentând jumătate din statul proclamat în februarie 2008. 

Palmaresul kosovarelor

Ocupanta locului secund la sfârşitul sezonului trecut (într-un campionat cu şapte formaţii), echipa kosovară Kastrioti a mai evoluat o singură dată în competiţiile europene. În turul trei al Cupei Cupelor, din ediţia precedentă, Kastrioti a fost nevoită să întâlnească chiar o echipă din Serbia - Knjaz Milos.

De teama conflictelor, Federaţia Europeană a decis la acel moment ca ambele manşe să se dispute pe teren neutru. În capitala Macedoniei - Skopje, sârboaicele de la Knjaz s-au impus în ambele confruntări: 47-24 şi 34-29. 

„Mergem la război”

Eliminate în sezonul european 2009/2010 tot de o echipă provenită din spaţiul ex-iugoslav (ZRK Kikinda - Serbia) jucătoarele Oţelului sunt precaute în afirmaţii.

Căpitanului Daciana Curtean, aflată în recuperare după o intervenţie chirurgicală, îşi doreşte ca ambele partide să de joace la Galaţi.

„Chiar în Kosovo?”, a sunat prima reacţie a „oţelarei”. „Ne-am fi dorit un adversar de prin Albania sau Cipru. Nu pot să zic nimic despre Kastrioti, pentru că nu am nicio informaţie. Sper să nu avem surprize de genul celei cu Kikinda. Nu ne rămâne decât să mergem la război! Suntem pregătite, avem genunchiere…”, ne-a precizat coordonatoarea de joc a echipei noastre.

În principiu, manşa tur a dublei Oţelul – Kastrioti se va juca pe 1 sau 2 noiembrie la Galaţi, iar returul, în Kosovo, pe 8-9 noiembrie. Aceste aspecte rămân însă de stabilit între cele două cluburi şi Federaţia Europeană.

Citit 738 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.