Oţelul Galaţi, într-un cantonament austro-ungar

Oţelul Galaţi, într-un cantonament austro-ungar
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* „Viaţa liberă” vă prezintă, începând de mâine, detalii din stagiul pe care formaţia gălăţeană de fotbal îl va susţine în Austria şi Ungaria * Dorinel Munteanu a luat cu el 27 de jucători, însă mai aşteaptă acolo un fundaş stânga *

Delegaţia „oţelară” din Austria şi Ungaria

- Portari: Gabriel Abraham, Zdenko Baotici, Stoian Kolev;

- Fundaşi: Marian Cârjă, Sergiu Costin, Daniel David, Silviu Ilie, Jivko Jelev, Milan Perendija, Cornel Râpă, Cristian Sârghi;

- Mijlocaşi: Liviu Antal, Alexandru Avram, Gabriel Giurgiu, Njegos Golocevac, John Ibeh, Laurenţiu Iorga, Gorgi Mojsov, Adrian Neagoie, Gabriel Paraschiv, Arthur Pătraş, Adrian Sălăgeanu;

- Atacanţi: Mircea Axente, Marius Matei, Christian N’Kongue, Marius Pena, Marian Tănasă;

- Staff tehnic: Dorinel Munteanu (antrenor principal), Cătălin Ciorman (antrenor secund), Tudorel Călugăru (antrenor portari).

Găzduiţi la un kilometru de graniţă

Austria. Aceasta este destinaţia obişnuită a „oţelarilor” în fiecare vară, însă de data aceasta cantonamentul pentru meciurile de verificare este puţin diferit.

Roş-alb-albaştrii sunt cazaţi în Ungaria, dar vor juca în ţara vecină în care s-au aciuat aproape toate formaţiile de Liga I. Gruparea dunăreană urma să ajungă aseară la Szentgotthard, un orăşel din comitatul maghiar Vas, şi să fie găzduită de hotelul Lipa, stabiliment aflat la numai un kilometru de graniţa cu Austria.

„Este o zonă foarte bună, cu terenuri la discreţie şi suntem şi aproape de frontieră, de regiunea în care vom susţine meciurile amicale pe care ni le dorim”, explică Marius Stan, directorul general al Oţelului.

Vişan Creţu, out!

Dorinel Munteanu a luat cu el 27 de jucători - Viglianti şi Cojoc, lăsaţi acasă din cauza accidentărilor suferite în primăvară, fiind urmaţi de un alt „refuzat”.

Noul tehnician al formaţiei dunărene a renunţat la fundaşul stânga Vişan Creţu, un tânăr de 21 de ani considerat încă prea crud pentru Liga I. „Are voinţă, forţă, dar din păcate pentru el mai are şi multe de învăţat. Rămâne în vederile noastre, este un jucător de perspectivă”, l-a periat Marius Stan.

Ca să nu rămână cu postul descoperit, conducerea clubului gălăţean încearcă să obţină semnătura unui alt fundaş stânga. Se pare că cele mai mari şanse le are Gabriel Siminic, fost la FC Timişoara şi împrumutat pe la CS Buftea şi Gloria Buzău.

N’Kongue rămâne

Celălalt jucător luat de la Delta Tulcea – de acolo provine şi Creţu – rămâne în lotul roş-alb-albaştrilor şi va semna un contract cu Oţelul.

Atacantul camerunez Christian Jean N’Kongue, testat în stagiul din Poiana Braşov, este considerat o soluţie optimă şi va fi înregimentat „oţelar”. Despre el s-a auzit zilele trecute că un alt club de primă divizie încearcă să-l racoleze.

„Nu se pune problema să-l pierdem pe Christian, un atacant care cred că ne poate ajuta foarte mult. Rămâne la noi, asta e clar”, a mai spus şeful Oţelului, Marius Stan.  

Explicaţie foto: Camerunezul N’Kongue a trecut perioada de testări şi va semna un contract cu Oţelul

Citit 1283 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.