Fotbaliştii de la Oţelul Galaţi, ca pe lumea cealaltă

Fotbaliştii de la Oţelul Galaţi, ca pe lumea cealaltă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Szentgotthárd, o staţiune maghiară aproape de Austria, Slovenia şi Croaţia, i-a primit pe „oţelari” cu aerul unei case de sănătate * Nu tu zgomot, maidanezi sau fum, dar nici hotelul de cinci stele cu care gruparea dunăreană se obişnuise – iată tabloul perfect al stagiului de la poalele Occidentului *

Primarul şi nişte ţânţari

Trupa lui Dorinel Munteanu a ajuns duminică seară în cantonamentul din vestul extrem al Ungariei. Mulţi dintre jucătorii roş-alb-albaştri se aşteptau la un stagiu poleit cu tradiţionalele cinci stele ale hotelurilor de lux şi s-au uitat unii la alţii când autocarul, care i-a transportat de la aeroportul din Viena peste graniţă (la un kilometru de Austria), i-a parcat într-un sătuc retras, parcă uitat de lume.

Szentgotthárd, o localitate cu 9.000 de locuitori (aceeaşi populaţie are şi comuna gălăţeană Iveşti), le-a zâmbit „oţelarilor” cu o linişte mormântală, cu verdeaţă edenică şi o armată de ţânţari nemâncaţi de o săptămână.

Cum prezenţa Oţelului Galaţi - echipă cu destule prezenţe în cupele europene - într-un sătuc este o sărbătoare, la instalare a fost prezent şi primarul din Szentgotthárd, care le-a spus cât de onorat se simte de această vizită.

Neamţul controlează totul!

Staţiunea maghiară, care are Austria şi Slovenia la vest, iar Croaţia la sud, este clar ruptă de cotidian, de încălzirea globală, poluare, de zgomotul nebun al maşinilor, de câinii maidanezi, dar parcă şi de criza economică, ieri la prânz multe dintre becurile stradale fiind aprinse!

„Sperăm să câştigaţi cât mai multe meciuri în campionat şi să ajungeţi unde vă doriţi”, le-a transmis edilul din Szentgotthárd roş-alb-albaştrilor, care abia aşteptau să înfulece după un drum obositor.

„Până acolo mai avem mult de muncit”, a replicat antrenorul Dorinel Munteanu, un adevărat „neamţ”, după cum i se spune, genul de antrenor care controlează absolut orice se întâmplă în jurul echipei.  

Sârbii erau aşteptaţi luni seară    

Lotul de jucători deplasat în Ungaria urma să se completeze ieri seară cu cei trei ex-iugoslavi care au probleme cu viza de intrare în ţările din Comunitatea Europeană: sârbii Njegos Golocevac, Milan Perendija şi macedoneanul Gorgi Mojsov.

A venit mai repede timişoreanul Gabriel Siminici (23 de ani), un fundaş stânga care trebuie să-l concureze cu succes pe Silviu Ilie. Noutatea din stagiul extern al Oţelului este dispariţia antrenamentului desfăşurat cu noaptea-n cap, formaţia dunăreană trezindu-se acum la 7.30, maxim 8.00, pentru micul dejun.

Baza de antrenament la care se pregătesc jucătorii gălăţeni este dotată cu două terenuri corespunzătoare, însă lipseşte vestiarul, primarul din Szentgotthárd făcându-şi mea culpa pentru acest neajuns.

Explicaţie foto: „Oţelarii” se antrenează la poalele unei păduri de brazi, prima şedinţă de pregătire fiind urmărită de aproximativ 50 de localnici dornici de fotbal

Citit 1256 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.