„Phoenix Camp” – o reuşită deplină

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* La Galaţi s-a pregătit şi lotul naţional de juniori, care va participa, luna viitoare, la Campionatul European din Portugalia *

Timp de zece zile, Galaţiul a găzduit cea de-a patra ediţie a „Phoenix Basketball Camp”.

Campusul a fost organizat de clubul de baschet Phoenix, în colaborare cu Liceul Sportiv. La reuşita acţiunii – pentru că a fost, întradevăr, o reuşită – şi-au mai adus contribuţia Consiliul Local şi Colegiul Naţional „Costache Negri”.

Cei 160 de participanţi – copii de diferite vârste, de la 10 la 18 ani – au fost repartizaţi în grupe valorile. Micuţii sportivi – care visează să ajungă mari baschetbalişti – au participat la numeroase antrenamente (câte două pe zi), dar au susţinut şi unele jocuri de verificare. Cursanţii evidenţiaţi au participat la „All Star Game”.

Ediţia actuală a fost una privilegiată, micuţii baschetbalişti primind sfaturile unor tehnicieni de primă mărime: Zoran Markovici, Vladimir Vlaski şi Milijan Gvozdenovici – din Serbia, ţară în care sportul cu mingea la coş a ajuns la un înalt nivel de performanţă.

De asemenea, pe parcursul sejurului în oraşul nostru, talentaţii sportivi au beneficiat de condiţii dintre cele mai bune de pregătire şi recreare: două terenuri în aer liber, o sală de sport şi una de forţă, un bazin de înot, precum şi o sală de internet. În final, participanţii campusului au fost răsplătiţi cu premii.

Să mai spunem că în această perioadă la Galaţi s-a pregătit şi Lotul naţional de baschet Under 16, pregătit de prof. Florin Nini (managerul Clubului Phoenix), din lot făcând parte şi gălăţeanul Horia Cristean – legitimat la acest club.

Respectivul lot îşi va continua pregătirile din zilele următoare într-un turneu la Istanbul, unde va susţine mai multe jocuri de verificare în compania echipelor din Turcia.

După cum ne-a declarat Florin Nini, stagiul de pregătire are loc în vederea participării juniorilor români la Campionatul European – Grupa B, programat în Portugalia, între 6 şi 16 august.

Citit 843 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.