Fetele de la Handbal Art au CUCERIT bronzul

Fetele de la Handbal Art au CUCERIT bronzul
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Duminică, la prânz, s-au încheiat meciurile turneului final al Campionatului Naţional de handbal al echipelor de junioare III (14-15 ani). Gălăţencele de la Handbal Art (antrenor Gabriela Artene) au evoluat în oraşul Sf. Gheorghe, alături de alte şapte echipe. În meciurile din grupă, Handbal Art a înregistrat două victorii şi o înfrângere, obţinând calificarea în semifinale. Sâmbătă a avut loc acest meci, în compania CSS Tulcea. Deşi fetele noastre nu pierduseră niciodată în faţa dobrogencelor, tulcencele s-au impus de data aceasta cu 31-21. În aceste condiţii, Handbal Art a jucat finala mică, în compania CSM Ploieşti, o echipă care s-a bucurat de toată atenţia arbitrilor. Gălăţencele au fost însă peste adversare şi cu o victorie la scorul de 23-21 au cucerit medaliile de bronz. 

Băieţii de la CSS, locul şase

Echipa juniorilor mari ai CS Şcolar Galaţi a ajuns la Buzău, unde s-au disputat meciurile turneului final, cu gânduri mari. Fiind bine pregătiţi şi aureolaţi de un sezon (locul întâi în serie) pe care l-au dominat clar, elevii antrenorului Florin Andronic aveau toate motivele să spere într-o clasare onorabilă. „Din păcate, la locul faptei, au apărut unele obstacole neprevăzute. Aceste aşa-zise obstacole bazate pe apărarea intereselor imediate, încălcând flagrant regulamentele după care se ghidează competiţiile sportive şi cele de handbal, în special. „La mijloc” a intrat şi gruparea gălăţeană, dezavantajată, pe faţă, de unele echipe colege de competiţie”, a declarat Andronic.

Gălăţenii au pierdut primele meciuri din grupă: 23-29 cu CSM 2010 Bacău, 22-28 cu CSS2 Baia Mare, după care au obţinut o victorie, 32-28 cu L. T. "Traian Vuia" Reşiţa. În aceste condiţii, sâmbătă, echipa noastră a susţinut meciul pentru locurile V-VI, unde a întâlnit CS Marta Baia Mare, pierdut cu scorul de 27-32. „La prima vedere, locul şase pare o clasare modestă, dar, judecând lucrurile la rece, se poate considera o adevărată performanţă, să te clasezi între cele mai bune opt formaţii din ţară nu-i puţin lucru sau la îndemâna oricui”, a mai spus tehnicianul gălăţean.

Ţinând cont că antrenorul Florin Andronic are în echipă mulţi jucători cu un an mai mici, credem că sezonul viitor CS Şcolar va avea mai mulţi sorţi de reuşită. Poate va avea şi şansa ca întrecerile finale să se dispute regulamentar!

Citit 7448 ori Ultima modificare Luni, 06 Iunie 2016 12:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.