Jucătorii Oţelului, la cumpărături în Slovenia

Jucătorii Oţelului, la cumpărături în Slovenia
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Murska Sobota, oraş din estul Sloveniei, respiră bine după vizita făcută ieri de jucătorii formaţiei gălăţene de Liga I într-un centru comercial * Cel mai căutat obiect de către elevii lui Dorinel Munteanu: ghetele de joc, evident * Preţurile practicate aici chiar sunt „de criză” *

Tarife cu adevărat ajustate

Criza a ajuns şi în Slovenia, o ţară mică, dar foarte echilibrată, bine orientată spre cea mai apropiată ieşire din „epuizarea” financiară.

Au constatat-o fotbaliştii de la Oţelul într-o scurtă vizită prin cel mai mare centru comercial din Murska Sobota, un oraş aflat la nici zece minute de mers cu autocarul din Moravske Toplice, staţiune în care este cazată gruparea gălăţeană de Liga I.

Dacă în România reducerile de preţ sunt doar pe hârtie, aici, la numai câţiva paşi de Ungaria, Austria şi Croaţia, chiar sunt practicate „scoruri” care ţin cont de recesiunea mondială.

Joi dimineaţă, profitând de faptul că n-au avut antrenament în program, roş-alb-albaştrii au zbughit-o, cu Dorinel Munteanu în frunte, la cumpărături, hobby-ul de bază al fotbalistului atunci când se află în cantonament.

O pereche de ghete - 75 de euro

Fireşte, primul magazin în care s-au înghesuit „oţelarii” a fost unul de articole sportive – firma nu-i de precizat, dar e „firmă”! – iar ghetele de joc din rafturi s-au plimbat prin mâinile celor mai mulţi dintre ei.

Unii, precum Marius Pena sau basarabeanul Arthur Pătraş, şi-au cumpărat chiar două perechi de încălţări, alţii au preferat tricourile sau şorturile, în funcţie de stoc personal şi gust.

„Preţul este bun: 75 de euro perechea, pentru că este o reducere de 50 la sută”, a explicat Pena, mulţumit de afacerea făcută. A fost momentul în care mi-am pus întrebarea de ce-şi tot achiziţionează fotbaliştii ghete aproape în fiecare stagiu de pregătire.

Gabi Giurgiu, şi el interesat de subiect, a fost foarte concis: „Se rup repede, mai ales dacă le foloseşti şi la antrenamente, nu numai la meciuri. Pe mine o pereche mă ţine jumătate de an, de aceea am acasă patru-cinci perechi de rezervă.”

Dorinel şi-a luat un tricou

Soţiile, prietenele şi copiii, care îi aşteaptă în ţară pe Gabriel Paraschiv şi compania, nu vor avea nici ei de pierdut.

„Oţelarii” au maniere printre standuri, ţine şi asta de experienţa în „shopping”. În cele două ore petrecute ieri la Murska Sobota am văzut şi sportivi fără sacoşe, cu căştile pe urechi şi interesaţi doar să bea o cafea sau un suc la ieşirea din mol.

Ştiu că la întoarcere se vor putea bucura de duty-free-ul aeroportului din Viena, aşa că suvenirurile pentru cei dragi sunt asigurate. Tehnicianul Dorinel Munteanu şi-a primenit garderoba în scurta pauză de cumpărături din localitatea slovenă: un tricou în dungi pentru care a dat câteva ture de magazin.

Explicaţie foto: Marius Pena şi Liviu Antal (în prim-plan), doi dintre cei mai „harnici” jucători ai Oţelului la repriza de shopping de la Murska Sobota

Citit 1166 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.