Kiki sală pentru Kikinda

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Începe un nou sezon de sporturi cu mingea. Voleiul, handbalul, fotbalul, baschetul vor suferi şi anul acesta din cauza precarităţii bazelor sportive. Soarta face ca formaţia de handbal Oţelul să joace în „Cupa EHF” cu o grupare al cărei nume exprimă fidel situaţia din sportul gălăţean: ZRK Kikinda din Serbia. Kiki sală polivalentă, kiki stadion, kiki bazin de înot, într-un cuvânt Kikinda!

* Gică Popescu s-a supărat pe toată lumea după aşa-zisele dezvăluiri cu privire la posibila sa colaborare cu Securitatea. „Am fost acuzat, atacat şi împuşcat. S-a aruncat cu noroi în mine. Îi voi da în judecată”, a spus fostul fundaş, care între timp a primit certificat imaculat din partea CNSAS. Şi totuşi, cum facem cu notele acelea prezentate în presă, Gică? Aşa cum fum fără foc nu iese, nici gol fără greşeală în defensivă nu se întâmplă – asta ca să fiu pe limba lui Popescu.

* Campionatele de fotbal din Uzbekistan şi Libia sunt considerate mai tari decât autohtona Ligă I. Aşa spune Federaţia Internaţională de Istorie şi Statistică a Fotbalului. Întrecerea de prim eşalon din România se află pe locul 31 în lume. Nu ştiu care sunt criteriile după care s-a alcătuit această ierarhie, însă este clar că „circul” n-a intrat în calcul. Altfel am fi fost lideri mondiali…

* Apropo de Liga I. La sfârşitul acestei săptămâni se lansează la apă o nouă ediţie, 2009-2010, una de criză în care s-au investit poate cei mai puţini bani din ultimii zece ani. Microbistul de rând tânjeşte după fotbal, fie el şi numărul 31 din lume, dar în parte va avea soarta crudă din campionatul precedent. De parcă nu era destul că GSP TV se vede numai pe anumite reţele de cablu, acum a apărut şi Digi Sport, care va fi la fel de „transparent”. Cu alte cuvinte, fotbalul de la noi se va juca iarăşi „pe blat”.

* Chestiune care ţine de educaţie. Opt fotbalişti ai formaţiei Universitatea Cluj au fost lăsaţi cinci ore în gara Braşov pentru că pur şi simplu nu mai făceau parte din lot, echipa aflându-se cantonată în Poiana Braşov. Iată de ce fotbalul este uneori „pericoloso sporgersi” - cea mai întâlnită inscripţie din vagonul de tren!

Citit 604 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.