Oţelul Galaţi, între spectaculos şi economicos

Oţelul Galaţi, între spectaculos şi economicos
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Victoria de vineri seară, 1-0 pe terenul lui Internaţional Curtea de Argeş, lasă loc de comentarii * A fost mai bine în vara anului trecut, cu acel 2-2 de la Mediaş? * „Mai avem de lucru”, spun oficialii gălăţeni *

Kolev şi Para, îngerii acelei remize

2008 şi 2009. Mediaş şi Mioveni. De fiecare dată cu nou-promovate în faţă, chiar la startul campionatului, diferenţa apărând doar la nivelul staff-ului tehnic, al echipei şi filosofiei de joc.

Oţelul anului trecut termina în corzi cu Gaz Metan un meci pe care în mod normal ar fi trebuit să-l piardă. A fost nevoie de o intervenţie sănătoasă a portarului Stoian Kolev la scorul de 2-1 pentru gruparea gazdă, altfel jocul s-ar fi putut termina la o diferenţă mai mult decât jenantă.

Goalkeeperul bulgar para, atunci, o lovitură de pedeapsă şi tăia elanul tineresc al sibienilor, care nici nu concepeau să nu le dea papară roş-alb-albaştrilor. S-a terminat 2-2 şi pentru că Gabriel Paraschiv a scos din joben două execuţii rare pentru Liga I. 

Altă strategie, alt deznodământ

Vineri seară, pe terenul lui Internaţional Curtea de Argeş, a ieşit cu totul altceva. Parcă nici de data aceasta rezultatul final de pe tabelă n-a reflectat situaţia de la nivelul gazonului, „oţelarii” punctând la singura mare ocazie de gol ivită.

Şi în iulie 2008, dar şi în 2009, prestaţia taberei dunărene a suferit, a fost mult sub aşteptări, însă distanţa de la acel 2-2 până la recentul 0-1 s-a materializat în plan tehnico-tactic. Fotbalul ofensiv al lui Petre Grigoraş n-a fost susţinut atunci de o defensivă competentă, în timp ce partitura economicoasă, la rezultat, a lui Dorinel Munteanu a aşteptat greşeala adversarului.

Este la fel de adevărat că la capitolul impresie artistică ar fi câştigat mingicăreala, chiar şi sterilă de multe ori, din stagiunea precedentă.

„Trebuie să creştem în joc”

„N-am mai avut niciodată plus trei la adevăr la început de campionat”, a exclamat directorul general al Oţelului, Marius Stan, conştient însă de faptul că trupa sa nu depăşise cu mult condiţia nou-promovatei din judeţul Argeş.

„Am mai spus-o, echipa noastră mai avea nevoie de o săptămână de pregătire, aşa că este extraordinar să scoatem puncte dintr-un joc care ne serveşte foarte mult ca antrenament”, a adăugat şeful clubului dunărean. Şi Gabi Paraschiv a făcut autocritica echipei gălăţene. „Am câştigat, dar jocul nostru a suferit mult la Mioveni.

Ca să nu avem probleme pe viitor, trebuie să creştem nivelul de joc”, a comentat căpitanul care şi în runda inaugurală a acestui sezon a fost decisiv: a pasat pentru golul lui Mircea Axente.

Comentariu foto: „Oţelarii” au scos trei puncte ca din pământ în prima etapă a campionatului

Foto: Prosport

Citit 1186 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.