CSU Metal Galaţi, în plină reconstrucţie

CSU Metal Galaţi, în plină reconstrucţie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Deocamdată, campioana României are un buget de 2 milioane de euro şi doar 4 jucătoare sub contract *

A mai rămas puţin din vacanţa de vară a voleibalistelor. Pentru  multe dintre jucătoarele echipei campioane o mare parte a vacanţei a fost o perioadă activă. Ne referim la fetele care au făcut parte din lotul naţional:  Nneka Onyejekwe (foto), Sabina Miclea, Daiana Mureşan, Alina  Albu şi Alexandra Trică, prezente în competiţiile continentale.

De trei ani, clubul gălăţean de volei CSU Metal domină competiţiile interne. Elevele conduse de apreciatul tehnician sârb Zoran Terzici sunt triple campioane naţionale şi câştigătoare a Cupei României.

Criza nu a ocolit nici clubul gălăţean. Cu toate acestea, conducerea campioanelor a ajuns la înţelegere cu conducerea tehnică, aceasta urmând să  rămână lângă echipă.

Zoran Terzici va fi ajutat de Branko Kovacevici şi Nenad Djurovici, în ciuda faptului că antrenorul sârb a fost curtat, pe parcursul acestei veri, de mai multe cluburi.

Pentru a-şi forma un nucleu de jucătoare (multe dintre cele care au cucerit al treilea titlu au părăsit Galaţiul), clubul va asigura un buget de două milioane de euro. CSU Metal are nevoie de un  lot competitiv, viitoarele meciuri oficiale - din campionat, dar şi din Liga Campionilor - neputând fi abordate decât cu o echipă formată din jucătoare valoroase. 

La ora actuală CSU Metal are sub contract doar patru fete - Daiana Mureşan, Alexandra  Trică, Nneka Onyejekwe şi Sabina Miclea. Alte două sunt foarte aproape de a reveni la echipă: Sanja Malagurski şi cubaneza Mayvelis Martinez.

Pentru completarea lotului, conducerea clubului se află în negocieri cu mai multe jucătoare, iar în câteva zile vor fi parafate documentele de legitimare cu cel puţin trei dintre ele.

În condiţiile asigurării unui lot competitiv - numeric, dar şi valoric - începând cu 17 august vor debuta antrenamentele. Acestea vor avea loc la Galaţi, şi vor fi completate cu două cantonamente - la Buşteni şi în Serbia, pregătirile fiind completate cu mai multe meciuri de verificare.

Campionatul Diviziei A1 va începe pe 10 octombrie, gălăţencele urmând să susţină, încă din start, derbiul cu Tomis Constanţa, în deplasare!

Comentariu foto: Internaţionala Nneka Onyejekwe rămâne, în continuare, una dintre jucătoarele de bază ale echipei campioane.  

Citit 985 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.