Hocheiștii de la DUNĂREA au revenit ULUITOR în finală și au câștigat CUPA ROMÂNIEI

Hocheiștii de la DUNĂREA au revenit ULUITOR în finală și au câștigat CUPA ROMÂNIEI
Evaluaţi acest articol
(32 voturi)

Dunărea a reușit să cucerească, după 28 de ani, „Cupa României”, câștigând dramatic finala cu HSC Miercurea Ciuc, scor 6-5, după „golul de aur” marcat de Rusnak, în minutul 9:43 al reprizei suplimentare.

Meciul a avut o evoluție dramatică, Dunărea a revenit de la 0-3 la ultima pauză, a egalat la 3,  relativ repede, în minutul 47:31, și nu a cedat nici ulterior, când ciucanii au condus cu 4-3 (49:15), respectiv 5-4 (57:11). Având șansa unei superiorități numerice, gălățenii au reușit să egaleze la 5, cu 98 de secunde înainte de final, și să trimită meciul în prelungiri. Rusnak a marcat „golul de aur”, împingând pucul aflat în aer direct în poarta apărată de Otto Onodi.

Este pentru a doua oară în istoria clubului când CSM Dunărea câștigă „Cupa României”, după turneul desfășurat la Galați, în 1988.

Dunărea a fost susținută de o mică, dar foarte activă galerie, condusă de toboșarul Moș Crăciun. Una dintre suporterele gălățene a avut parte, la final, de cea mai frumoasă surpriză posibilă: iubitul său, hocheistul Adrian Irimia a cerut-o în căsătorie de pe gheață, înconjurat de coechipieri. „DA”-ul a fost ferm și viitoarea doamnă Irimia a fost condusă pe gheață chiar de Moș Crăciun.

Secretul revenirii după ultima pauză ne-a fost destăinuit de Zoltan Pal. „Am vorbit, în vestiar, între noi, că trebuie să fim bărbați adevărați, caractere puternice  trebuie să intrăm pe gheață și să arătăm asta. Ne-am spus , între noi, că totuși este o finală și nu putem muri așa. Am ieșit pe gheață și am reușit să câștigăm. Alte cuvinte nu-și mai au rostul...”, a declarat Pal.

Golurile CSM Dunărea au fost marcate de Flinta (pasă Mihaly și AC Munteanu), Lorincz (Bushbacher, Szocs), Rusnak, Krajci (Donika), Flinta (Bednar) și Rusnak.


Campioana națională la hochei pe gheață, echipa CSM Dunărea Galați a câștigat, scor 6-5, după prelungiri, în fața HSC Miercurea Ciuc, în finala „Cupei României”, disputată vineri seară la Brașov.  Locul trei în această competiție a fost câștigat de formația Corona Brașov, liderul Ligii Naționale, care s-a impus în finala mică cu Progym Gheorgheni, scor 7-2.

Următoarele meciuri ale gălățenilor sunt din Liga Mol, care se vor desfășura în deplasare, cu UTE (27 decembrie), Dunaujvaros (28 decembrie), respectiv Debrecen (30 decembrie). 

 

 

Citit 13832 ori Ultima modificare Sâmbătă, 31 Decembrie 2016 15:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.