Principalul adversar – căldura: FCM Dunărea – Săgeata Stejaru 2-1 (1-0)

Principalul adversar – căldura: FCM Dunărea – Săgeata Stejaru 2-1 (1-0)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Bine că s-a terminat - şi-au spus jucătorii celor două echipe la finalul meciului de sâmbătă. Căldura sufocantă – în special în repriza a doua – a fost principalul adversar. Motiv pentru care arbitrul întâlnirii a fost nevoit să acorde în trei rânduri (de două ori în mitanul II) minute pentru hidratare!

În ciuda căldurii, meciul a avut de toate: goluri, penalturi şi numeroase ocazii la ambele porţi.

În min. 16 şi 17, Enache a avut două oportunităţi, la cea de-a doua opunându-se bara! După prima hidratare, oaspeţii au avut o uşoară revenire, însă scorul va fi deschis de dunăreni: în min. 35, Cristea a fost faultat în suprafaţa de pedeapsă, de fundaşul Bold, cu Cucu a transformat cu precizie. Până la pauză a mai fost ocazia lui Enache, şutul acestuia fiind deviat în corner.

La reluare evenimentele au fost mult mai numeroase. În min. 53 Dobrea a profitat de libertatea de pe flancul stâng, a înaintat până în careu şi, din unghi, l-a „executat” pe Mindileac.

Au urmat 3 situaţii de gol ale dunărenilor: Enache – minge trimisă în corner, Cristea - şut din interiorul careului, peste „transversală” şi Cionac – minge reţinută de portar de la rădăcina barei. Dobrogenii au ripostat, irosind o mare ocazie – şut din 5 metri, peste poartă.

Finalul ne aparţine, şi în minutul 82, V. Munteanu, a pătruns vijelios în careu, unde a fost faultat de Ghiară. Penaltiul acordat a fost transformat de acelaşi Cucu. Cu puţine minute în urmă, arbitrul ar mai fi putut acorda o lovitură de la 11 m, la intervenţia neregulamentară asupra lui Enache.

O frumoasă victorie, care-i duce pe dunăreni pe locul al XI – lea, după un adevărat tur de forţă din acest final de sezon: 16 puncte în ultimele şase etape!

Arbitrul vâlcean Augustus Constantin (asistat de buzoienii Vasile Popescu şi Cătălin Guloiu) a condus formaţiile:

DUNĂREA: Mindileac – Agache, Velescu, Marin, D. Popescu – Cioinac (Bostan), Cucu, Pribac, Cristea (V. Munteanu) - Enache (Grosu), Cârjan.

SĂGEATA: Olteanu (Ariton) – Goşa, Ghiară, Vlad, Bold – Şicu (Dicu), Dobrea, Pleaşcu, Jianu, Gheorghiţă, Chiţu (Ciobanu).

Citit 1025 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.