Oţelul - şi fără fani, şi fără fotbal

Oţelul - şi fără fani, şi fără fotbal
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Tracasaţi, parcă, de atmosfera pustie din tribune, jucătorii lui Dorinel Munteanu au pedalat în gol cu Ceahlăul * A fost un 0-0 cu puţine faze derulate la cele două porţi, poate şi pentru că formaţia vizitatoare nu şi-a propus mai mult decât atât * „Oţelarii” pierd, însă, două puncte uriaşe în tentativa lor de a se bate cu granzii Ligii I *

OŢELUL GALAŢI – CEAHLĂUL P. NEAMŢ 0-0

Meci disputat ieri în etapa a II-a a Ligii I de fotbal;

Stadionul „Oţelul” – s-a jucat fără spectatori;

Cartonaşe galbene: Giurgiu 43’, Mojsov 54’, Râpă 69’ / Tudosă 63’;

Echipele utilizate:

OŢELUL: Kolev – Râpă, Costin, Jelev, Siminic – Antal, Giurgiu, Mojsov (70’ Iorga), Ibeh (70’ Pătraş) – Axente (60’ Matei), Paraschiv. Antrenor: Dorinel Munteanu;

CEAHLĂUL: Savu – Burlacu, Forminte, Floricel, Barna – Bădescu, Cebotaru, Onciu (86’ Ferariu), Achim, Prodan (61’ Tudosă) – Gafiţa (70’ Fabbron). Antrenor: Florin Marin;

Au arbitrat: Marius Avram (Bucureşti) – Gero Szabo (Cluj) şi Stelian Slabu (Braşov).

Fotbal fără fani, dans fără muzică

Sportul practicat duminică de Oţelul s-a potrivit perfect cu atmosfera din tribunele „cariate” ale arenei gălăţene. Faze veritabile de fotbal - puţine de tot, respectându-se astfel zicala că „fotbalul fără public este ca nunta fără lăutari”.

Cum ar fi să dansezi la un bairam fără muzică, doar din ce-ţi aduci aminte sau pe o piesă rulată de telefonul mobil? Ar ieşi câteva mişcări dezlânate din şolduri şi umeri, şi cam atât. Te-ai plictisi repede, ai risca să te faci de râs şi ai pleca dezamăgit acasă.

Ei bine, cam aşa s-au desfăşurat ostilităţile şi pe teren, acolo unde gazdele aveau tot interesul să atace, iar vizitatorii să pună lacăte şi foraibăre pe ghetele lui Paraschiv şi compania.

Para şi singura ocazie reală de gol

Nuntă fără lăutari spuneam? A lipsit până şi nunta, mişcarea de ieri, de lângă Spitalul de Pediatrie, fiind demnă de alt eveniment, foarte trist şi de neconsemnat.

Care vasăzică, dacă tot n-au fost spectatori, nici fotbal nu prea fu: cea mai mare ocazie de gol a roş-alb-albaştrilor pregătiţi de Dorinel Munteanu s-a întâmplat în prima repriză, atunci când Gabi Paraschiv a încercat să profite de o gafă a defensivei nemţene, dar şutul său nu l-a putut învinge pe găliganul dintre buturile Ceahlăului (21’).

În rest, multe pase lungi, poate prea multe pentru o echipă care îşi obişnuise auditoriul cu mingi la firul ierbii şi glezne cât mai fine în preajma careului advers. Asistenţa a lipsit însă, aşa că o fi fost excepţia care întăreşte regula.

„Autobaza 2”

Ceahlăul a ştiut ce vrea şi a scos exact cât a ştiut. „Ce să fac, mă? Am jucat ce puteam şi noi şi ne-a ieşit”, i s-a destăinuit antrenorul nemţean Florin Marin unui apropiat după meci, atacantul folosit de cel poreclit Flocea având toate motivele din lume să-şi dea „profesorul” în judecată pentru izolare prelungită.

A stat săracul Gafiţa departe rău de tot de ceilalţi colegi şi probabil că şi-a pierdut şi abilităţile comunicative după o asemenea „deportare”. „Asta a fost Autobaza 2, nu m-a surprins cu nimic Ceahlăul, dar ne-a stricat jocul”, a acuzat Dorinel la final, necăjit că trupa sa a ratat două puncte mari de tot.

În loc să aibă şase puncte după două meciuri cu de-alde nimeni, Oţelul a acumulat doar patru, iar campionatul adevărat abia stă să-nceapă!

Foto: gsp.ro

Citit 1269 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.