Două meciuri cât pentru tot sezonul. Se joacă pentru titlul de campioană la volei şi evitarea barajului la handbal
Foto: Foto Sonia Baciu

Două meciuri cât pentru tot sezonul. Se joacă pentru titlul de campioană la volei şi evitarea barajului la handbal
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

 

În acest weekend toate drumurile ar trebui să ducă la Sala “Dunărea”, unde voleibaliştii de la Arcada sunt obligaţi să învingă, astăzi, principala contracandidată la titlul de campioană, VM Zalău, iar handbalistele joacă duminică, cu Măgura Cisnădie, derbiul pentru evitarea barajului de rămânere în Liga Naţională

La cum arată clasamentul grupei locurilor 1-6 din Divizia A1 masculină la volei, se poate spune că lupta celor de la Arcada pentru câştigarea titlului de campioană în premieră se reduce în mare măsură la meciurile directe cu actualul lider al clasamentului, VM Zalău, o adevărată finală în dublă manşă, cu turul programat astăzi la Galaţi, de la ora 18,00. Echipa din Zalău are un avans de patru puncte, astfel că Arcada, aflată pe locul doi, are o singură variantă, victoria, pentru a păstra şanse mari să devină campioană. Va conta enorm fiecare set, fiecare punct, pentru că varianta ideală ar fi o victorie pentru Arcada la un scor de trei puncte (3-0, 3-1), care ar reduce distanţa faţă de primul loc la un singur punct.

În aceste condiţii, echipa gălăţeană va juca sub presiunea mizei, aspect cu care voleibaliştii antrenaţi de Nikolai Jeliaskov şi Marian Apostu sunt obişnuiţi, la fel jucând toate meciurile din faza a doua a campionatului, situaţie căruia i-au făcut faţă cu brio: victorii în toate cele patru etape precedente din grupa 1-6, inclusiv pe terenul celorlalte două pretendente la titlu, SCM U Craiova şi Steaua.

Puţinul timp dintre meciuri este drămuit cum se cuvine, în special pentru refacere după efortul intens, şi se aşteaptă cu încredere marele examen, condiţia esenţială pentru a se obţine victoria fiind ca „jucătorii să conştientizeze importanţa meciului şi să se concentreze la maximum”, după cum declara antrenorul secund Marian Apostu.

Întâlnirea de astăzi, de la Sala „Dunărea”, va fi condusă de un cuplu cunoscut de arbitri: Darius Meşca şi Alin Mataizer din Ploieşti.

În deschiderea acestui important meci, spectatorii se vor „încălzi” la partida fetelor de la CSU, tot din primul eşalon, grupa locurilor 7-12, cu Unic Piatra Neamţ, de la ora 16,00.

Ambele partide contează pentru ultima etapă a turului fazei secunde.

Meci decisiv pentru handbaliste

Un meci foarte important se va disputa şi duminică, de la ora 17,00, tot la Sala „Dunărea”. Handbalistele de la CSU Danubius vor juca cu formaţia CS Măgura Cisnădie, într-un meci contând pentru etapa a 23-a din Liga Naţională, un veritabil derbi pentru evitarea locului 11, primul care duce la barajul pentru rămânerea în Liga Naţională. CSU Danubius este acum pe acest loc 11, cu 14 puncte, în timp ce adversarele ocupă locul 10, cu 17 puncte. Având în vedere programul avantajos pentru echipa gălăţeană din ultimele trei etape, o victorie ar asigura echipei gălăţene în mare măsură urcarea la final pe locul 10, salvator: Măgura Cisnădie mai are de jucat cu trei formaţii din primele cinci poziţii ale clasamentului, iar CSU Danubius mai are un meci la CSM Bistriţa (locul 9) şi acasă cu ultima clasată, CSM Slobozia.

Antrenorul gălăţean Valeriu Costea s-a declarat optimist, mizând mult pe sprijinul publicului şi pe plusul de încredere dat de uriaşa victorie din runda precedentă, de la Rm. Vâlcea. „Este un meci decisiv pentru noi şi aşteptăm publicul în număr cât mai mare să ne susţină. Trebuie să umplem sala, să jucăm într-o atmosferă incendiară pentru a ne putea bucura intens, împreună, la final. Echipa este pregătită să câştige, se află pe o pantă ascendentă atât ca moral, cât şi al potenţialului de joc, cu multă încredere după victoria de la Vâlcea”, a declarat tehnicianul gălăţean.

În meciul din tur, gălăţencele s-au impus la Cisnădie, la limită, cu scorul de 20-19.

 

Citit 2484 ori Ultima modificare Vineri, 31 Martie 2017 18:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.