Evaluaţi acest articol
(20 voturi)
2 comentarii

Un an şi două luni sunt de la ultimul meci disputat pe stadionul Oţelul, ultimul al falimentatului FC Oţelul SA, încheiat cu clipe de emoţie imposibil de uitat. Din suferinţa şi totodată iubirea pentru tot ce înseamnă roş-alb-albastru, totul parcă concentrat atunci în lacrimile din teren ale puştiului Antonio Sefer, Oţelul a renăscut, reorganizat în Suporter Club, iar astăzi trăieşte un eveniment de o importanţă simbolistică uriaşă: întoarcerea acasă, pe stadionul „Oţelul”.

Arena în care s-a scris istoria campioanei din 2011 îşi redeschide astăzi porţile: SC Oţelul joacă de la ora 18.00 cu CSS Tecuci, în antepenultima etapă din Liga a IV-a. Antrenorul principal Stelian Bordieanu, aflat la conducerea tehnică a echipei şi la ultimul meci jucat pe acest stadion, a spus că astfel clubul îşi îndeplineşte un prim obiectiv important. „Suntem foarte bucuroşi că revenim pe stadionul nostru. Jucăm acasă, iar acesta este un obiectiv foarte important pe care l-am îndeplinit. Suporterii care s-au ocupat de aceste aspecte, cei din conducerea administrativă care s-a zbătut şi au reuşit revenirea pe stadionul Oţelul, toţi sunt de admirat. Pe toţi gălăţenii îi aşteptăm sâmbătă, acasă”, a declarat tehnicianul gălăţean.

„Aici m-am pierdut de tata”

Fostul jucător al Oţelului şi al echipei naţionale, Iulian Apostol, acum director de imagine al SC Oţelul, a mărturisit că momentul de astăzi îl aşteaptă cu mari emoţii: „De când mă ştiu, aici este locul Oţelului. Aici mi-am petrecut mare parte din copilărie, pe la antrenamente şi meciuri, amintirile sunt foarte multe şi emoţiile întoarcerii acasă sunt greu de descris în cuvinte. Când eram puşti, aici m-am și pierdut la un meci de tata, Dumnezeu să-l ierte, tot aici am debutat în Liga I. Ca persoană implicată în acest proiect, toate acestea înseamnă motivație maximă, pentru că trebuie să trăim în prezent şi pentru viitor, nu doar din frumoasele amintiri”.

Apostol a mai adăugat că îşi doreşte mult ca la partida de astăzi să vină un public foarte numeros, ca o demonstraţie a forţei comunităţii gălăţene şi totodată a ataşamentului pentru spiritul oţelar. „Ne-am dori să avem un stadion cât mai plin, gălăţenii au puterea să facă asta, au demonstrat că, atunci când vor, urmăresc meciul chiar și din afara stadionului. Cei care suntem acum la SC Oţelul vrem să facem ceva sănătos, clubul să nu mai poată ajunge vreodată în situaţia tristă din trecutul apropiat şi o facem pentru oraş, pentru comunitate, pentru miile de suporteri care au suferit pentru ce s-a întâmplat. Să redăm ceea ce este a lor. Prin ceea ce s-a făcut până acum şi se va face, este clar că din punct vedere moral suntem Oţelul Galaţi, acelaşi care a câştigat campionatul acum şase ani. Iată că suntem din nou acasă, aşa cum defineşte toată lumea acest stadion, iar asta ne obligă la performanţă”, a mai spus Iulian Apostol.
SC Oţelul, înfiinţat de suporteri în urmă cu mai puţin de un an, este lider autoritar al Ligii a IV-a şi practic câştigător al acestei competiţii, urmând ca pe 17 şi 24 iunie să joace barajul de promovare în Liga a III-a. Intrarea publicului va fi liberă. 

Programul etapei

Acest meci va fi arbitrat de Ionuţ Cojocaru, iar observator Doru Balmuş. Celelalte partide din această etapă a Ligii a IV-a sunt: astăzi, ora 12.00, Juventus Toflea - Quantum Club Galaţi (arbitru Cristian Dragomir, observator Sandu Cocu); duminică, ora 12,00, Unirea Braniştea - Zimbrul Slobozia Conachi (Bogdan Balaban, Daniel Burloiu), Avântul Vânători - Viitorul Costache Negri (Marian Dinu, Nicoleta Chirilă), Victoria Independenţa - Gloria Iveşti (Cosmin Cojocea, Cătălin Savu). Partida Avântul Drăgăneşti - Muncitorul Ghidigeni se dispută miercuri, 24 mai.

În Liga a V-a au loc, mâine, ora 11,00, următoarele partide: Mălina Smârdan - Voinţa Cişmele (arbitru Florian Vişan), Flacăra Pechea - Unirea Hanu Conachi (Cătălin Gheonea), Inter Tudor Vladimirescu - Zorile Griviţa (Cristian Sandu), ACS Lascăr Schela - Prutul Vlădeşti (Andrei Toma), Avântul Matca - Foresta Şendreni (Dorel Carp). Voinţa Cudalbi stă.

Citit 6009 ori Ultima modificare Sâmbătă, 20 Mai 2017 09:54

2 comentarii

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.