Oţelul a fost eliminată din "Cupa României"
Foto: SC Oţelul

Oţelul a fost eliminată din "Cupa României"
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Sâmbăta trecută, ultimul meci din campionatul Ligii a IV-a s-a terminat pentru Oţelul cu primirea trofeului cuvenit câştigătoarei. S-a cântat “campionii”, tradiţionala şampanie, bucurie mare. Sărbătoreau, dar aveau ce? Pentru SC Oţelul, obiectivul este câştigarea barajului, promovarea în liga a treia, altfel, chiar şi cu primul loc în campionatul judeţean, ar fi un sezon ratat. Efectul euforiei fără motiv temeinic s-a simţit imediat, miercuri seară, în returul semifinalei din faza judeţeană a Cupei României, cu Unirea Braniştea.

Prima manşă, pierdută cu 1-2, fusese văzută ca un accident pentru echipa care câştigase toate meciurile din campionat, dar surpriza până la urmă a fost totală: Unirea Braniştea a câştigat şi pe “Oţelul”, cu 3-2, calificându-se în finala fazei judeţene.

Meciul începuse în graficul dorit de cei aproape 1.500 de spectatori, cu 1-0 pentru Oţelul din min. 15, Bahnaşu marcând din penalti. Au urmat câteva ocazii ratate de mărire a avantajului, însă echipa din Braniştea a fost cea care a înscris (min. 32) prin Sârbu, în urma unui corner, la singura fază de poartă avută până atunci. La a doua, în minutul 53, s-a făcut 1-2 (marcator Bursuc), iar 1-3 (min. 66, Ciotârcă) s-a făcut din nimic, pe o nesincronizare între portar şi un fundaş al Oţelului. În ultimul sfert de oră, roş-alb-albaştrii au avut şi mare ghinion, trimiţând de trei ori în bară, astfel că golul de 2-3 al lui Bahnaşu, din min. 86, nu a mai contat.

Unirea Braniştea a reuşit calificarea în formula: Pascal – Vlad, Răileanu, Marin, Pătraşcu – Lazăr, Munteanu, Gheorghiţă, Bursuc – Sârbu, Ciotârcă. Au mai jucat Morun, Aldea, Petrea şi Jâjiţă.

Pentru Oţelul au jucat: Măstăcan – Neagu, Scutaru, S. Ilie, Ciurea – Postelnicu, Năpîrlică, Țâmpău – Bahnașu, Pavel, Perju..

Bordieanu: “Nu avem scuze”

Stelian Bordieanu, antrenorul SC Oţelul, consideră că mai mulţi factori au dus la acest deznodământ surprinzător. “Nu am avut nivelul de concentrare optim în momente importante, în special la ocaziile avute în prima repriză. Suferim cred şi la atitudine. Posibil să fie ceva euforie după câştigarea campionatului, trebuie înţeles că ar fi degeaba dacă nu luăm barajul. Mai sunt şi cauze obiective, echipa era obişnuită cu sinteticul şi nu mai e jocul nostru obişnuit de când am venit pe iarbă, dar noi am vrut să venim pe acest stadion, aşa că nu e o scuză. Ne-au lipsit şi 4-5 cinci jucători importanţi, accidentaţi, dar nici asta nu poate fi o scuză”, a declarat tehnicianul gălăţean.

Bordieanu a mai spus că această eliminare din Cupa a venit la momentul oportun pentru a-i readuce pe jucători cu picioarele pe pâmânt înainte de baraj. “Au venit la timp aceste două înfrângeri, în perpectiva barajului. Să ne pregătim mai bine, cu o atitudine mai bună, trebuie să ne adunăm. Am încredere în jucători că vom termina sezonul cu bine”, a adăugat antrenorul SC Oţelul.

La baraj, Oţelul va juca cu Unirea Mirceşti (Iaşi), pe 17 iunie în deplasare şi 24 iunie, la Galaţi.

Surpriză şi la Independenţa

Înfrângere surprinzătoare şi la Independenţa, unde formaţia locală Victoria (locul 3 în Liga IV) a fost întrecută de Zimbrul Slobozia Conachi cu scorul de 2-1, care câştigase şi meciul tur cu 1-0, în a doua semifinală. Localnicii au marcat prin Muha, iar „zimbrii” şi-au asigurat succesul prin golurile înscrise de Lupu şi Burghelea.

Brigada de arbitri, condusă de Bogdan Balaban, a condus echipele:

Victoria: Stoica – Alexandru, Pamfile, Constantinescu, Dajbog – Batista, Bădărău, Muha, Serea – Enache, Butuc. Au mai jucat: Rebegea, Vlad şi Dogaru (antrenor Neculai Butuc).

Zimbrul: Iancu – Ghisman, Manea, M. Grigoraş, Popescu- Cazacu, Pintilie, Lupu, Fl. Grigoraş – Sava, Boghean. Au mai intrat: Burghelea şi P. Manea (antrenor Florin Anghel).

    

Citit 3153 ori Ultima modificare Joi, 08 Iunie 2017 22:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.