Echipa feminină Phoenix, invitată în cupele europene

Echipa feminină Phoenix, invitată în cupele europene
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Echipa de baschet feminină Phoenix a încheiat sezonul 2016-2017 al Ligii Naţionale  pe locul şase, iar în urma acestei clasări a primit invitaţia de a participa în EuroCup Women. Preşedintele Florin Nini s-a declarat încântat de posibilitatea de a participa într-o cupă europeană puternică, însă spune că pentru acest lucru este nevoie de suplimentarea bugetului alocat de autorităţile locale, care în urma repartizării din luna aprilie a fost de 1.159.583 de lei. “Ne bucură foarte mult faptul că rezultatele noastre sunt recunoscute prin invitaţia de a participa într-o cupă europeană puternică, aşa cum este EuroCup Women. Ne dorim foarte tare să participăm, suntem dispuşi să facem eforturi în acest sens, însă este nevoie de sprijinul municipalităţii pentru că altfel ne este imposibil să acoperim costurile necesare unei asemenea competiţii. Este important să facem pasul următor cu echipele noastre de seniori, ambele au posibilitatea de a participa într-o cupă europeană datorită rezultatelor noastre din plan sportiv şi aprecierii din plan internaţional. Acum nu rămâne decât ca factorul decizional să sprijine financiar ceea ce am obţinut noi pe teren”, a declarat Florin Nini.

EuroCup se întinde pe o perioadă de şapte luni: barajul de calificare (26-29 septembrie), faza grupelor (12 octombrie - 30 noiembrie, şase meciuri, din care trei sunt în deplasare), play-off, 16-imi, optimi, sferturi de finală, semifinale şi finala (11-18 aprilie). Data limită de înscriere în EuroCup este 23 iunie.

De altfel, echipa masculină Phoenix, care a încheiat sezonul pe locul 9 în LNBM, a primit invitaţia pentru Liga Balcanică, încă din luna martie.        

Citit 1329 ori Ultima modificare Joi, 08 Iunie 2017 22:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.