Oţelul, busolă de matineu: 1-4 cu Urziceni!

Oţelul, busolă de matineu: 1-4 cu Urziceni!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Cu doi oameni eliminaţi şi două penaltiuri dictate împotriva sa, formaţia antrenată de Dorinel Munteanu a încasat-o rău de tot * Roş-alb-albaştrii au sperat doar la golul lui Paraschiv, care aducea o egalare total nesperată * Cupe europene? Nu prea se vede, ci mai degrabă luptă pentru salvarea de la retrogradare *

OŢELUL GALAŢI – UNIREA URZICENI 1-4 (1-2)

Meci jucat vineri în etapa a 5-a a Ligii I de fotbal;

Stadionul „Oţelul” – 3.500 de spectatori;

Au marcat: Paraschiv 37’ / Bilaşco 8’ pen., 88’, Maftei 44’, Onofraş 85’;

Cartonaşe galbene: Antal 36’, Costin 43’ / Pădureţu 75’;

Cartonaşe roşii: Iorga 7’, Costin 73’;

Echipele utilizate:

OŢELUL: Kolev – Râpă, Costin, Jelev, Ilie – Iorga, Giurgiu (51’ Ibeh) – Antal, G. Paraschiv, Sălăgeanu – Matei (56’ Axente / 76’ Perendija). Antrenor: Dorinel Munteanu;

URZICENI: Arlauskis – Maftei, Nicu, Fernandes, Brandan – Frunză, Apostol, Gomes (75’ S. Paraschiv), Pădureţu – Rusescu (65’ Todoran / 80’ Onofraş), Bilaşco. Antrenor: Dan Petrescu;

Au arbitrat: Alexandru Tudor (Bucureşti) – Vladimir Urzică (Piatra-Neamţ), Stelian Slabu (Braşov) – Bogdan Hanceariuc (Iaşi).

Meci decis din primele minute

Poate i-o sta gândul la Champions League, la Sevilla, Stuttgart şi Rangers. Asta era speranţa amatorului de fotbal de Ţiglina înaintea ciocnirii cu Urziceniul care la începutul verii câştiga campionatul pentru un oraş mult mai mic decât Tecuciul.

Aş, de unde? Unirea a început ca şi cum ar fi câştigat la Galaţi bani pentru punctele de Liga bogaţilor şi încă din minutul 8 avea 1-0 pe luminoasa tabelă a arenei dunărene.

Faza a fost încâlcită şi judecată totalmente în favoarea oaspeţilor: Maftei a bubuit transversala cu o lovitură de cap de manual, mingea a căzut în poartă, iar o nouă torpilă a ialomiţenilor l-a muşcat de mână pe Iorga. Penalti şi eliminare a dictat arbitrul Tudor, însă corect ar fi fost gol pentru Unirea, fără nicio sancţiune. Vina îi aparţine totuşi asistentului Slabu, pe care îl caracterizează fidel numele.

Para şi de doi bani speranţă

Rămaşi fără o piesă încă de la încălzire, „oţelarii” au fost nevoiţi să are tot verdele şi să mai şi răsară muguri de gol şi de puncte. Sălăgeanu ar fi putut scoate ceva dintr-o lovitură liberă scoasă de Arlauskis cu riscul entorsei de antebraţ (22’), pentru ca aproape toate contrele campionilor să fie cariate de Kolev sau de imprecizia la finalizare a elevilor lui Dan Petrescu.

A venit minutul 37, când inferioritatea numerică le-a rânjit băieţilor din Bărăgan. Matei a preparat un balon pentru Paraschiv, iar căpitanul gălăţenilor a tras la colţul lung pentru o egalare pe care doar cei care nu vedeau meciul o sperau. Rangers, Sevilla spuneam? Să-i fi atins virusul Ligii lui Platini?

Aşa se gândeau microbiştii cu buletin de Galaţi, mai ales că favoriţii lor nu reuşiseră să perforeze poarta Stelei, o echipă mult sub ce joacă Urziceniul.

Două penaltiuri, doi oameni în minus

Nici vorbă de relaxare, pentru că oamenii Bursucului au intrat la pauză pe plus, o lovitură liberă de la 18 metri, puţin spre stânga, fiind unsă în vinclu de ex-rapiditul Maftei (44’).

Îţi venea să le dai peste nas asociaţiilor care incriminează violenţa domestică, nu alta! Partea secundă a fost, în bună parte, o joacă de-a Tom şi Jerry, trupa lui Dan Petrescu, poate cea mai combinativă din prima ligă, ascunzând mingea şi în jambiere ca să nu i se strice bruma de avantaj.

Cea mai bună oportunitate i s-a ivit cu un sfert de oră înainte de final. Costin a fost eliminat pentru fault în careu, iar Bilaşco, de la punctul cu var, a scos bara din ţâţâni (74’)!

Cu doi oameni în minus, Oţelul n-a mai văzut aproape deloc poarta adversă şi a mai încasat un lob de zile mari de la Onofraş (85’) şi un şut plasat al lui Bilaşco pentru un 1-4 fără comentarii (88’).

Citit 1286 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.